Ankeiler: Het bestuur van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet heeft begin november weer drie nieuwe subsidie aanvragen gehonoreerd.

- Het bestuur van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet heeft begin november weer drie nieuwe subsidie aanvragen gehonoreerd. Deels zijn dat nog aanvragen voor dit jaar, maar ook al voor het nieuwe jaar 2024. Dit keer waren de ingediende projecten vooral afkomstig uit de cultuursector.

Niet alle aanvragen konden worden gehonoreerd, maar de projecten, die wel financiële steun van het fonds mochten ontvangen zijn:

• Nunspeets Kleinkoor, bijdrage uitvoering 4 mei 2024 in de Dorpskerk van Nunspeet na de Dodenherdenking;

• Noord-Veluws Museum, bijdragen voor twee tentoonstellingen, die van Dinah Kohnstamm in de Fré Drostzaal en van Martin Monnickendam in 2023-2024;

• Stichting Stroopwafelconcerten; bijdrage voor concerten in de vijf Nunspeetse zorgcentra in 2024.

Het aantal subsidieaanvragen bij het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet is dit jaar van 25 aanvragen in 2022 gestegen naar 46 in 2023. Hiervan werden maar liefst 40 aanvragen gehonoreerd!

Nieuwe aanvragen

Het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet is op 13 december 2000 opgericht door de op 17 maart 2006 overleden mevrouw C.M. (Titia) van den Broek uit Bloemendaal, een kleindochter van François Adriaan Molijn. Molijn (1853–1912) was een sociaal en vernieuwend ondernemer, die in 1895 onder de naam ‘Maatschappij de Veluwe’ een verffabriek en een melkfabriek stichtte en heel veel voor Nunspeet heeft gedaan. Het fonds Nunspeet heeft als doel financiële steun te verlenen aan culturele, sportieve en sociaal-maatschappelijk activiteiten voor of van inwoners van de gemeente Nunspeet (Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten). Activiteiten van of voor jongeren worden door het fonds extra gestimuleerd. Er kunnen voor 4 december a.s. nog nieuwe aanvragen worden ingediend voor de eerste helft 2024 via de website van het fonds: www.vandenbroeklohmanfonds.nl, klik hier. voor informatie en het aanvraagformulier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel