Vader Hennie en zoon Jurian Mensink hebben een gezamenlijke voorliefde voor de jukebox. Deze liefde is ontstaan door Jurian die op 12-jarige leeftijd vinyl ontdekte. Vanuit zijn fascinatie voor platen en platenspelers ontstond ook de belangstelling voor rock-‘n-roll muziek. En daar hoort de jukebox bij.

Beide hebben interesse in techniek en in combinatie met de fascinatie van zoon Jurian is de hobby van vader en zoon ontstaan: het repareren en verkopen van jukeboxen. Achter de winkel van Hennie (Computerservice Mensink), hebben zij een hobbyruimte waar zij samen aan de jukeboxen knutselen.

Hennie en Jurian struinen door heel Nederland op zoek naar jukeboxen. Deze worden op de meest gekke plekken gevonden, zoals in schuren of houtloodsen. Volgende week gaan ze een collectors item ophalen in Amsterdam die hen zelfs is aangeboden.

Voor het vinden van onderdelen wordt door Jurian het internet afgespeurd. Het is niet altijd even makkelijk om deze te vinden.

De jukeboxen worden verkocht aan bedrijven en particulieren. De jukeboxen komen terecht in kantoren, mancaves en zelfs huiskamers. Ook Hennie heeft een jukebox in zijn huiskamer staan. Hennie en Jurian hebben een facebookpagina genaamd ‘Jukebox memories’. Hier zijn foto’s en filmpjes te zien van de projecten waar ze mee bezig zijn.

Jukebox memories met vader en zoon Mensink. Foto: RTV Nunspeet

Jukebox memories met vader en zoon Mensink. Foto: RTV Nunspeet

Ook oude radio’s, met elk zijn eigen verhaal. Foto: RTV Nunspeet

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel