Bevat Video: Video
Ankeiler: Een aantal leerlingen uit groep 8b van de Petraschool in Nunspeet zijn bezig met een actie tegen kinderslavernij.

- Een aantal leerlingen uit groep 8b van de Petraschool in Nunspeet zijn bezig met een actie tegen kinderslavernij. Deze actie is ontstaan naar aanleiding van een spreekbeurt van Sifra over kinderslavernij. De leerlingen in de klas vonden de spreekbeurt wel heftig van wat er allemaal gebeurde.

Actie om kinderen te bevrijden

Lotte en Nikki zijn naar aanleiding van deze spreekbeurt samen met Sifra en de rest van groep 8b van de Petraschool, een actie gestart speciaal om kinderen te bevrijden uit de slavernij.

Opbrengst naar International Justice Mission

De opbrengst van deze actie gaat naar International Justice Mission. Dit is een wereldwijde organisatie die een plan heeft om slavernij wereldwijd uit te roeien. Zo heeft de organisatie al meer dan 50.000 slachtoffers bevrijd uit slavernij en andere vormen van geweld, en hebben ze lokale autoriteiten geholpen bij de veroordeling van 1600 slaveneigenaren en andere criminelen.

€ 300,- nodig

Om één kind te bevrijden is € 300,- nodig. Om dit geld bij elkaar te krijgen zamelen de kinderen onder andere lege flessen in bij de supermarkt. Begin van de week was er € 95,- binnengekomen. Al een mooi bedrag maar nog niet genoeg om één kind te bevrijden.

Verrast door anonieme gift

Woensdagmorgen zijn de leerlingen op de Petraschool verrast door een anonieme gift van € 300,-. Het geld zat in een kaart waarop de tekst stond: In ieder geval één kind gered, top dat jullie dit doen. Jullie ouders zullen trots op jullie zijn. De kinderen zijn hier heel blij mee en bedanken de anonieme gever.

Wilt u ook wat bijdrage met deze actie? Neemt u dan contact op met de Petraschool in Nunspeet via telefoonnummer 0341- 253 667

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel