Lead image 1:
Lead image TXT 1: Trimster Ramona Neuhuys Foto: RTV Nunspeet
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Veel kattenspeelgoed Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: "Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt, mooi toch", aldus kattentrimster Ramona Neuhuys van Mimos Trimsalon, wonend aan de Oosterlaan in Nunspeet.

- "Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt, mooi toch", aldus kattentrimster Ramona Neuhuys van Mimos Trimsalon, wonend aan de Oosterlaan in Nunspeet. Het is haar lust en leven geworden. Haar huiskamer is een paradijs voor de negen katten en een nestje van zeven kittens, met de benodigde attributen om zich lekker te kunnen voelen.

Ramona: "Dat klinkt veel maar voor mij staat hygiëne centraal, zowel in de huiskamer als in de trimsalon en dan hoeven er geen kattengeuren ontstaan. Ik leg me speciaal toe op het fokken en verzorgen van Maine Coon katten. Ik geniet ervan om de kitten sociaal te maken en ze gezond op te laten opgroeien, dat is wat ik heel gaaf vind aan het fokken. Soms hou ik er een paar, anderen gaan naar fokkers of liefhebbers van de Maine Coon. Deze mensen screen ik wel eerst door kennis met ze te maken. Wie ze zijn, wat de thuissituatie is en of er anderen dieren in huis zijn. Dat doe ik omdat ik meer plaats op karakter dan op kleur. Zo is ook het trimmen ontstaan en zie ik mijn eigen gefokte dieren weer terug in de trimsalon en mag ik ze verzorgen."

Ramona heeft de opleiding voor kattentrimmer gevolgd aan de Katten Academie in Veenendaal. Soms draagt ze haar kennis over aan een stagiaire. Daarnaast zijn er (voorzichtige) contacten met de Academie in Veenendaal en daar ook les te gaan geven. Het trimmen deed ze langere tijd naast een baan, maar dat stopte op 1 maart en is ze zich helemaal toe gaan leggen op het trimmen. Daarnaast maakt ze veel kattenspeelgoed zelf in allerlei variaties, waaronder speeltouwen met konijnenbont en meer. Ook kan ze namen of wat men ook wil, graveren op voer- en drinkbakjes. Als trimster en kattenfokker werkt Ramona ook samen met twee dierenartsenpraktijken in Harderwijk en Nunspeet. Hoewel nog niet concreet zijn er toch al gedachten om na de zomer te starten met een kattenhotel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel