RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Danielle Meloen
11 juni 2024 15:05


Problemen rondom de oude bieb in Harderwijk opgelost
Foto: Problemen rondom de oude bieb in Harderwijk opgelost
De hekken zijn weer open, hopelijk worden de 29 woningen snel opgeleverd. Foto: RTV Nunspeet

HARDERWIJK – De impasse rond de oude bieb in Harderwijk is eindelijk opgelost. De eigenaar van het pand heeft de rekeningen betaald en daarmee een einde gemaakt aan de langdurige onenigheid met de aannemer. Bert Jansen van bouwbedrijf Bert Jansen B.V. sprak woensdagmiddag bij de oude bieb zijn opluchting uit: 'Alles is opgelost en betaald. We gaan zo snel mogelijk alles afmaken.'

Wij meldde eerder dat de aannemer het retentierecht op het pand had uitgeoefend vanwege onbetaalde rekeningen. Huurders, die al ruim een week geleden de sleutels hadden moeten ontvangen, zaten in spanning af te wachten. De situatie escaleerde toen de eigenaar van het pand de sloten van de aannemer verving en de retentierechtborden verwijderde.
Uiteindelijk bepaalde een rechter afgelopen maandag dat de eigenaar de door hem opgehangen sloten moest verwijderen en de oorspronkelijke sloten van de aannemer moest terugplaatsen. Wanneer deze afspraken niet worden nagekomen kon de eigenaar van het pand een dwangsom verwachten van 100.000 euro per dag, met een maximum van 500.000 euro. Dit alles heeft waarschijnlijk geleid tot de betaling van de openstaande facturen.

Blij dat het voorbij is

Dankzij de betaling van meer dan een half miljoen euro aan de aannemer kunnen de werkzaamheden aan het pand nu hervat worden. 'Hopelijk kunnen de huurders er zo snel mogelijk in,' aldus Jansen. 'Het was helaas nodig om een dwangsom bij de rechter af te dwingen om tot een oplossing te komen, maar we zijn blij dat het nu voorbij is.' Jansen wilde met een deurwaarder richting de oude bieb komen vanmiddag maar hij ontving al een appje waar de sleutel lag en dat ze het terrein weer op konden van de eigenaar.

De huurders, die eerder in onzekerheid verkeerden, kunnen nu uitkijken naar hun nieuwe woningen. De opluchting is groot onder alle betrokkenen nu het project weer op de rails staat.

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

harderwijk  vrmg  nunspeet 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
  • Stationsomgeving
advertentie