Het terrein van IrisZorg is afgezet met lint. Foto: Omroep Gelderland

Het terrein van IrisZorg is afgezet met lint. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - De man die maandagochtend in Nijmegen in een pand van verslavingszorginstelling IrisZorg werd neergeschoten door de politie, is een 60-jarige inwoner van Groesbeek. De man richtte zijn mogelijke vuurwapen op de agenten, die daarop besloten gericht te schieten.

Er kwam in de ochtend een melding binnen dat er een man met een vuurwapen in de wachtkamer zou zijn. Ook zou een knal vanuit de wachtkamer zijn gehoord. De politie trof de man aan in het bijzijn van omstanders. Agenten zochten vanaf buiten contact met hem, maar hij volgde aanwijzingen niet op en werd door de agenten als dreigend ervaren.

Hij reageerde ook niet op een waarschuwingsschot en richtte daarna zijn mogelijk vuurwapen op de politie. Die besloot gericht op hem te schieten. "Hierop was de situatie snel onder controle", laat de politie weten. Agenten verleenden eerst hulp aan de man, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Niemand anders raakte gewond.

De Rijksrecherche onderzoekt het incident. Ook wordt onderzocht of de man daadwerkelijk een vuurwapen had.

Bij IrisZorg zit de schrik er flink in. '“We zijn erg geschrokken. We zijn bezig cliënten en medewerkers op te vangen en bieden hen nazorg. De poli zal morgen gesloten zijn”, aldus een verklaring.

Zie ook: Politie schiet op 'gewapende' man in Nijmegen

Deel dit artikel