Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Drie unieke Morgans. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Koppel uit Engeland bezoekt de molen. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 3:
Lead image TXT 3: Mooie selectie Morgans. Foto: RTV Nunspeet
Lead Image 4:
Lead image TXT 4: Selectie Morgans bij de Molen. Foto: RTV Nunspeet
50-jarig bestaan Morgan Sports Car Club Holland. Foto: RTV Nunspeet

50-jarig bestaan Morgan Sports Car Club Holland. Foto: RTV Nunspeet

ELSPEET - Ruim 200 Morgans zijn dit weekend te vinden in Elspeet. De Morgan Sports Car Club Holland organiseert hier haar lustrum weekend rond het 50-jarig bestaan voor leden en (internationale) gasten. In de wijde omgeving kom je dit weekend deze bijzondere Engelse sportwagens tegen.

De Morgan

Authentieke kenmerken van de Morgan zijn naast zijn klassieke model, een stalen chassis met houten frame, een starre achteras, een metalen carrosserie en natuurlijk zijn alle auto’s met de hand vervaardigd. “In eerste instantie werden er alleen driewielers gebouwd. Aanwezig is een driewieler uit 1927. Hierin heb je beslist niet het comfort van de hedendaagse auto” vertelt Martin Barkel van de organiserende lustrum commissie. “Het eerste vierwiel model, de 4/4 (4 wielen & 4 cilinder, red.) uit 1936 wordt nog steeds gebouwd en is daarmee de langst geproduceerde auto ter wereld. Maar ook is dit weekend een van de nieuwste 6 cilinder modellen aanwezig.”

Tourritten

Vandaag en morgen kunnen de equipes kiezen uit zeven verschillende routes tussen de 100 en 150 km: De koninklijke route naar Paleis ’t Loo, de Floriade route door de polder, de Airborne route, De Hanzenroute met stopmogelijkheden in Elburg en Hattem, de historische IJssellinie route, de Veluwe route met bijvoorbeeld een bezoek aan park De Hoge Veluwe en het Kröller Müller museum en de route naar het Putter Stoomgemaal en de Gelderse Vallei. Het foto-shoot moment bij molen De Hoop in Elspeet is met name in trek bij de buitenlandse gasten. Bij terugkomst zijn er diverse feestelijke activiteiten.

De familie Bird uit Engeland vertelt: “Wij hebben er twaalf dagen voor uitgetrokken. Aangekomen in Hoek van Holland zijn wij via de Afsluitdijk naar Elspeet gekomen. Een heerlijke mini vakantie in Nederland.”

Men kan deze mooie sportwagens dit weekend dus overal tegenkomen!

Deel dit artikel