Wethouder, de burgemeester en steunfractieleden waren tijdens de raadsvergadering gekleed in oranje of droegen een oranje accessoire. Foto: Eigen foto

Wethouder, de burgemeester en steunfractieleden waren tijdens de raadsvergadering gekleed in oranje of droegen een oranje accessoire. Foto: Eigen foto

NUNSPEET - In 2021 heeft de fractie van Gemeentebelang al aandacht gevraagd voor de actie Orange the World. Dit door middel van het oranje aanlichten van het gemeentehuis in Nunspeet.

Orange the World is een wereldwijde actie om geweld tegen vrouwen aandacht te geven. Helaas komt dit in onze gemeente ook voor.
Raadslid Corrie Jansen: "Het moet eigenlijk niet nodig zijn, maar wij weten dat dit ook in onze gemeente voorkomt." Ook dit jaar neemt de gemeente Nunspeet weer deel aan de actie. Vanaf 25 november tot 10 december zal de kleur oranje schijnen en een aantal raadsleden, de wethouder, de burgemeester en steunfractieleden waren tijdens de raadsvergadering voorafgaand aan deze periode gekleed in oranje of droegen een oranje accessoire. Niet iedereen deed mee aan de actie om in het oranje te komen of een oranje accesoire te dragen. Dit betekende echter niet dat zij de actie niet steunden. SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder verklaarde aan RTV Nunspeet dat zijn fractie de actie zeker steunt maar dat partijen zelf vrij zijn om het wel of niet extra te ondersteunen door het dragen van bepaalde kleding.

Steeds meer Nederlandse gemeenten doen jaarlijks mee aan Orange the World en roepen andere organisaties op om ook, indien mogelijk, hun gebouwen oranje aan te lichten. De kleur oranje staat symbool voor de dageraad en de hoop op een dag waarop er geen geweld meer is tegen vrouwen. De actie wordt op 10 december afgesloten.

Deel dit artikel