RTV Nunspeet - Lokaal

Lokaal nieuws

 • Information
  24 februari 2021 18:48

  Stuif 'es In een groot succes

  NUNSPEET - Dinsdag 23 februari en woensdag 24 februari organiseerde Nunspeet Beweegt samen met de Mixed Hockeyclub Nunspeet en de de vv Nunspeet in Elspeet en Nunspeet een Stuif 'es in voor de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs. Voor deze groepen was er een mooi programma samengesteld die onder zonnige weersomstandigheden bij de Boaz-Jachinschool in Elspeet en op het terrein van de Mixed Hockeyclub Nunspeet hebben plaatsgevonden.
 • Information
  24 februari 2021 18:00

  Kappers mogen straks weer knippen

  NUNSPEET - Dinsdag zijn er tijdens de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge lichte versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Zo heropenen onder andere de middelbare scholen en mbo deels vanaf 1 maart.
 • Information
  24 februari 2021 14:00

  Vijf maanden cel voor relschopper die fiets onder waterkanon gooide

  NUNSPEET - Nunspeter Marcel de Ruiter krijgt vijf maanden celstraf, waarvan twee maanden voorwaardelijk, voor zijn rol in de rellen in Eindhoven van eind januari. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch woensdag.
 • Information
  24 februari 2021 13:51

  Bewoner weet keukenbrandje klein te houden

  NUNSPEET - Aan het Heidelaantje in Nunspeet was een kleine brand. Dit gebeurde aan het begin van de middag.
 • Information
  23 februari 2021 18:16

  Botsing door miscommunicatie

  NUNSPEET - Twee auto’s zijn dinsdagochtend tegen elkaar aangebotst op de kruising Eperweg/Albertlaan in Nunspeet. Naar verluidt zou de automobilist van de betrokken Renault zijn richtingaanwijzer aan hebben gehad en vervolgens toch rechtdoor zijn gereden.
 • Information
  23 februari 2021 18:00

  Palingkoning Dries van den Berg wordt gemist

  HARDERWIJK - Precies drie weken geleden werd hij begraven: palingroker Dries van den Berg. Bijna elke Harderwijker kende hem en hij was een ambassadeur voor de stad.
 • Information
  23 februari 2021 17:13

  Streekarchivaris Hajo de Roo neemt afscheid

  NUNSPEET - Het Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe heeft afgelopen vrijdag afscheid genomen van streekarchivaris Hajo de Roo, die met pensioen is gegaan. Hij leidde sinds 2009 het Streekarchivariaat, dat de archieven beheert van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Oldebroek.
 • Information
  23 februari 2021 16:52

  Nieuwe bouwer gevonden voor sport- en recreatiecomplex De Wiltsangh

  NUNSPEET - Het gemeentebestuur van Nunspeet heeft het voornemen bouwbedrijf Van Norel uit Epe het nieuwe zwembad met sport- en turnhal op De Wiltsangh te laten bouwen. Via een Europese aanbesteding bleek er veel belangstelling te zijn voor de bouw van het nieuwe sport- en recreatiecentrum in Nunspeet.
 • Information
  23 februari 2021 15:50

  Deurmat makkelijk besteld

  Deurmatten zijn altijd belangrijk geweest voor een huis. Ze zijn ook een mooi decoratiestuk, dus niet enkel om schone zolen te realiseren.
 • Information
  23 februari 2021 13:00

  Noodsignaal vanaf de Noord-Veluwe: het water staat ondernemers boven de lippen

  NUNSPEET - Noord-Veluwse gemeenten maken zich zorgen om ondernemers die op omvallen staan. Veel van hen kampen met gezondheidsklachten, omdat het water ‘tot aan de lippen, of zelfs al daarboven’ staat.
 • Information
  23 februari 2021 07:05

  Laatste dagen om bezwaar te maken tegen laagvliegroutes

  LELYSTAD - Protestgroepen tegen Lelystad Airport roepen bewoners van Gelderland op nog snel bezwaar te maken tegen de voorgenomen vliegroutes vanaf dat vliegveld. Komende donderdag is de uiterste datum waarop deze bezwaren ingediend kunnen worden bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
 • Information
  22 februari 2021 14:32

  35 jaar Gasterij de Kromsteert

  NUNSPEET - Geen goede mogelijkheid om een jubileum te vieren, maar wel zijn Brand en Jacqueline Timmer als eigenaren van Gasterij de Kromsteert blij met het feit dat ze 35 jaar bestaan als horecagelegenheid. In februari 1986 zijn zij gestart en nog steeds actief in de zaak, inmiddels ook bijgestaan door dochter Sabine.
 • Information
  22 februari 2021 13:52

  SOS Nunspeet: Steun nú de lokale ondernemers

  NUNSPEET - Vanwege de langdurige coronamaatregelen zijn er ook binnen de gemeente Nunspeet veel ondernemers die het momenteel financieel erg moeilijk hebben. Onder de naam SOS Nunspeet vindt daarom van zaterdag 27 februari tot zaterdag 6 maart een actieweek plaats.
 • Information
  20 februari 2021 18:05

  Heerlijk weer voor een ijsje

  NUNSPEET - Na de strenge sneeuw- en vorstperiode van afgelopen weken maakt het weer dit weekend een snelle ommekeer: op de meeste plekken ligt de temperatuur rond zo’n 16 graden. En met deze lente-achtige taferelen kan het niet uitblijven: de ijssalons gaan open.
 • Information
  20 februari 2021 18:03

  Annemarie Worst tweede in Sint-Niklaas

  SINT-NIKLAAS - Tijdens de voorlaatste veldrit van dit seizoen is Annemarie Worst als tweede over de finish gekomen. In Sint-Niklaas ging de titel naar Denise Betsema.
 • Information
  20 februari 2021 10:40

  St. Zorggroep NW-Veluwe stopt met hulp in de huishouding

  NUNSPEET - Deze week is bekend geworden dat de Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe besloten heeft om op korte termijn te stoppen met het aanbieden van hulp bij het huishouden. Koos Meijer, fractievoorzitter van CDA lokaal, kreeg hierover de nodige mailtjes van verontruste medewerkers en heeft vragen gesteld aan het college van B&W.
 • Information
  19 februari 2021 16:17

  Arts en tandarts Haverkamp slaan nieuwe wegen in

  NUNSPEET - Sinds begin januari is de tandartsenpraktijk van Jan-Albert Haverkamp in de Eecken gesloten. Fysieke problemen (na operatie aan de hand) hebben hem tot dit besluit gebracht.
 • Information
  19 februari 2021 11:03

  Nunspeetse kapsalons doen symbolisch het licht aan

  NUNSPEET - Dat de nood hoog is in de kappersbranche is al een poosje duidelijk. Donderdagavond maakten vele kappers symbolisch een statement door van 18:00 tot 20:00 uur het licht aan te doen in de salon.
 • Information
  18 februari 2021 22:58

  Gemeente Nunspeet koopt grond van failliete kippenslachterij

  NUNSPEET - De gemeenteraad van Nunspeet gaat akkoord met de aankoop van onbebouwde grond van de failliete kippenslachterij GPS. Nunspeet koopt vijf hectare aan.
 • Information
  18 februari 2021 21:18

  Gemeente koopt onbebouwde gronden rond GPS

  NUNSPEET - De gemeenteraad van Nunspeet heeft er mee ingestemd dat de gemeente de onbebouwde gronden bij de GPS (Gecombineerde Pluimvee Slachterijen) in Nunspeet aankoopt. Nadat eind 2020 de GPS failliet is verklaard heeft de curator het bedrijf en de gronden verkocht aan een derde.
 • Information
  18 februari 2021 18:20

  Gemeentebelang Nunspeet vraagt om evaluatie gladheidsbestrijding

  NUNSPEET - Gemeentebelang Nunspeet heeft het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd om de gladheidsbestrijding van de afgelopen periode te evalueren. Volgens de lokale partij is de grootschalige inzet een unieke gelegenheid om de bestrijding van overlast te verbeteren.
 • Information
  18 februari 2021 18:13

  Snert- en worstenactie VV Nunspeet levert €1.500,- op

  NUNSPEET - Oude verkooprecords zijn gesneuveld en dat is goed nieuws voor iedereen die zich heeft ingezet om de snert- en worstenactie tot een groot succes te maken voor de voetbalvereniging Nunspeet. .
 • Information
  18 februari 2021 18:07

  Mobiele camera’s voor meer veiligheid in de gemeente Nunspeet

  NUNSPEET - Twee mobiele camera’s moeten de veiligheid in de gemeente Nunspeet gaan verbeteren. Volgens het college van B&W spelen de inzet van camera’s een belangrijke rol bij de overlast- en criminaliteitsbestrijding.
 • Information
  18 februari 2021 17:42

  Aantal bewoners maakt zich zorgen over veiligheid en parkeren rondom school

  NUNSPEET - Een aantal bewoners aan de Schaepmanlaan in Nunspeet maakt zicht zorgen over de veiligheid en het parkeren rondom de Petraschool. Te hard rijden en het parkeren is van een aantal bewoners aan de Schaepmanlaan de meest gehoorde klacht.
 • Information
  18 februari 2021 11:56

  Juf Hennie neemt afscheid en gaat met pensioen

  NUNSPEET - Juf Hennie van de Horst heeft na meer dan 45 jaar in het onderwijs te hebben gezeten, afscheid genomen van de kinderen en haar collega's. Juffrouw van de Horst had aan de ene kant nog wel door gewild maar door omstandigheden is het nu wel goed.
 • Information
  18 februari 2021 11:53

  Caravan volledig in de as, familie looft 1000 euro uit voor gouden tip

  NUNSPEET - Ze denken dat er opzet in het spel is en daarom heeft de familie Siebelink uit Nunspeet een beloning uitgeloofd. 1000 euro voor wie die de gouden tip heeft over de brand die afgelopen weekend hun caravan volledig in de as legde.
 • Information
  17 februari 2021 20:30

  Ronald heeft al anderhalf jaar slapeloze nachten door asbest in zijn tuin

  ELSPEET - Ronald Groeneveld uit Elspeet vond tijdens het klussen in zijn tuin een aanzienlijke hoeveelheid asbest. Hij alarmeerde woningcorporatie OmniaWonen, maar die deed weinig met zijn klacht: het asbest ligt er nog steeds.
 • Information
  17 februari 2021 14:35

  1000 euro beloning voor gouden tip caravanbrand

  NUNSPEET - Ze zijn er van overtuigd dat de brand is aangestoken. En daarom heeft de familie Siebelink uit Nunspeet een beloning uitgeloofd: 1000 euro voor degene die de gouden tip heeft over de brand die afgelopen weekend hun caravan volledig in de as legde.
 • Information
  17 februari 2021 14:30

  Cocaïne met straatwaarde van 99 miljoen verstopt tussen koffiebonen

  ROTTERDAM - De douane heeft tijdens een controle in de Rotterdamse haven 1329 kilo cocaïne gevonden in een container die geladen was met koffiebonen, bestemd voor een Nunspeets bedrijf. De vondst van de drugs werd maandag gedaan, maar pas woensdag bekendgemaakt vanwege het onderzoeksbelang.
 • Information
  17 februari 2021 10:49

  Avondklok blijft van kracht, hof schort vonnis rechter op

  Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moet worden opgeheven. De Staat tekende hoger beroep aan en heeft het hof daarnaast in een speciale spoedprocedure gevraagd de werking van dat vonnis uit te stellen.