RTV Nunspeet - Politiek

Politiek nieuws

 • Information
  18 februari 2021 21:18

  Gemeente koopt onbebouwde gronden rond GPS

  NUNSPEET - De gemeenteraad van Nunspeet heeft er mee ingestemd dat de gemeente de onbebouwde gronden bij de GPS (Gecombineerde Pluimvee Slachterijen) in Nunspeet aankoopt. Nadat eind 2020 de GPS failliet is verklaard heeft de curator het bedrijf en de gronden verkocht aan een derde.
 • Information
  16 februari 2021 10:38

  Raadsleden stemmen vanuit de auto over nieuwe wethouder

  HEERDE - Raam open, envelop in een stembus en weer doorrijden. Raadsleden van de gemeente Heerde reden maandagavond tijdens hun raadsvergadering in de auto door een speciale 'stemstraat'.
 • Information
  03 februari 2021 21:00

  Alle opties open in onderzoek naar 'hoofdpijndossiers' Ermelo

  ERMELO - De commissie die onderzoek gaat doen naar de zogenoemde 'hoofdpijndossiers' in Ermelo moet alle opties openhouden. Er moet eventueel zelfs rekening gehouden worden met een raadsenquête.
 • Information
  03 februari 2021 10:11

  Actiegroep Foreesten Vierhouten overhandigt petitie aan wethouder

  VIERHOUTEN - Afgelopen maandag heeft de actiegroep Foreesten uit Vierhouten een petitie met handtekeningen van bewoners en ondernemers uit het dorp, overhandigd aan wethouder J. Groothuis.
 • Information
  29 januari 2021 19:48

  ‘Historische moment’ voor LHBTI+gemeenschap in Nunspeet (VIDEO)

  Ze hebben er lang voor gestreden, maar uiteindelijk ook voor elkaar gekregen: afgelopen donderdag heeft de Nunspeetse gemeenteraad unaniem de zogenoemde ‘Inclusie Agenda’ aangenomen. Doelstelling is dat iedereen in de Nunspeetse samenleving mag meedoen.
 • Information
  28 januari 2021 18:53

  21 appartementen aan de Driestweg op het terrein naast de kerk

  In december 2019 is er bij de gemeente Nunspeet een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voorde realisatie van 21 appartementen aan de Driestweg 6. Dit terrein is gelegen naast de Driestwegkerk in Nunspeet.
 • Information
  28 januari 2021 18:19

  Voorbereidingen voor zonnepanelenveld aan de Kienschulpenweg in volle gang

  Op het voormalige terrein van De Kijktuinen, hierna Zonneveld genoemd, zijn de voorbereidingen voor een zonnepanelenveld in volle gang. Vergunningen verleend Alle benodigde planologische procedures zijn succesvol doorlopen.
 • Information
  28 januari 2021 10:30

  Harderwijkse boerenpartij mikt op vijf à zes zetels bij verkiezingen

  De partij is opgericht door drie personen, een van hen is Henk Vermeer uit Harderwijk. Vermeer vindt het belangrijk dat er een partij komt, die in de Tweede Kamer laat zien wat er speelt op het platteland en in de dorpen.
 • Information
  25 januari 2021 10:08

  PvdA/GroenLinks Nunspeet stelt vragen aan college over de kostendelersnorm

  In opdracht van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er onderzoek gedaan naar belemmeringen die bijstandsgerechtigden ervaren om hun woning te delen met andere mensen. Bij dit onderzoek is de kostendelersnorm betrokken.
 • Information
  21 januari 2021 10:10

  ChristenUnie Nunspeet wil snelle hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

  De ChristenUnie Nunspeet wil dat inwoners die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire zo snel mogelijk in beeld komen en de hulp krijgen die ze nodig hebben. Raadslid Jennifer Elskamp: “Het is belangrijk dat gedupeerde gezinnen snel hulp krijgen.
 • Information
  17 januari 2021 15:32

  Vreemdgaan? In Nunspeet mag je er geen reclame voor maken

  NUNSPEET - Reclameposters van SecondLove en andere bedrijven die zich bezig houden met dating voor getrouwde mannen en vrouwen, zijn vanaf dit jaar verboden in Nunspeet. Dat besloot de gemeenteraad onlangs.
 • Information
  08 januari 2021 14:13

  Forse schade tijdens rustige jaarwisseling

  Alhoewel de jaarwisseling in de gemeente rustig en zonder incidenten verliep is de aangerichte schade aanzienlijk. Zo zijn er met zwaar illegaal vuurwerk 14 afvalbakken en 23 straatkolken opgeblazen.
 • Information
  02 januari 2021 20:31

  Nieuwjaarstoespraak 2021 Burgemeester Van de Weerd

  Beste mensen. Ieder jaar houd ik tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie een nieuwjaarstoespraak.
 • Information
  02 januari 2021 15:30

  Mondkapjesweigeraars willen excuses van burgemeester, maar kunnen daar naar fluiten

  NUNSPEET - Ze laten het er niet bij zitten en willen excuses van de burgemeester: De Nunspeetse mondkapjesweigeraars vinden dat de politie veel te hard heeft opgetreden bij hun arrestatie, begin december. De groep -die zich inmiddels heeft aangesloten bij de groep 'Wakker Nunspeet'- wil naar de rechter stappen.
 • Information
  30 december 2020 18:57

  Demonstreren bij het viaduct in Hulshorst

  HULSHORST - Aan het eind van de woensdagmiddag hebben zeven mensen zich in Hulshorst verzameld om te demonstreren tegen de lockdown en de coronaregels. De zeven stonden met spandoeken bij het viaduct aan de Brandsweg in Hulshorst.
 • Information
  30 december 2020 10:00

  Doorstart JONG&Politiek

  De jongeren van JONG&Politiek hebben besloten een doorstart te maken met hun activiteiten. Het stoppen van dit project binnen de maatschappelijke diensttijd (MDT) werd voor hen geen showstopper van dit succesvolle project.
 • Information
  24 december 2020 17:12

  Gemeentebelang: WOC doet er alles aan.

  Eindelijk kon het dan weer! Na een tweede lockdown in verband met de Corona-maatregelen mocht het Wijk ontmoetingscentrum (WOC) haar deuren weer openen voor haar gasten. Dit was dan ook het moment voor Gemeentebelang om op werkbezoek te gaan bij het WOC en met de vrijwilligers en gasten in gesprek te gaan.
 • Information
  23 december 2020 15:14

  Bezorgde brief van burgemeester Van de Weerd

  Beste mensen, Zo vlak voor de kerstdagen wil ik mij nog een keer tot u richten. De reden is dat ik me zorgen maak.
 • Information
  23 december 2020 12:48

  Geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, wel online nieuwjaarswensen

  Vanwege de coronamaatregelen zal het Nunspeetse gemeentebestuur geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie houden. Wel zal burgemeester Van de Weerd een nieuwjaarstoespraak houden.
 • Information
  18 december 2020 23:19

  Gemeente koopt vakantiepark Landrust in Hulshorst

  De gemeenteraad van Nunspeet heeft ingestemd met de aankoop van het vakantiepark Landrust in Hulshorst. De reden is dat de eigenaar verkoopplannen heeft en deze ook kenbaar heeft gemaakt aan de gemeente.
 • Information
  18 december 2020 22:50

  Stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan locatie kijktuinen Nunspeet ter inzage

  De gemeente Nunspeet bereidt woningbouw voor op de locatie van de voormalige kijktuinen. Het gebied wordt ontwikkeld tot een aantrekkelijk woongebied met zo veel mogelijk betaalbare woningen.
 • Information
  18 december 2020 17:25

  Mogelijk nieuw sportpark op voormalig Chaletpark Landrust

  De gemeente Nunspeet heeft donderdagavond ingestemd met de aankoop van voormalig chaletpark Landrust. Wat er precies mee moet gebeuren is nog niet duidelijk, maar er gaan stemmen op om een multifunctioneel sportpark te bouwen.
 • Information
  18 december 2020 13:03

  VVD Nunspeet formeert Kernteam

  Nu de VVD tijdelijk haar stem in de gemeenteraad van Nunspeet kwijt is, zal het Kernteam haar politieke standpunten op vraagstukken via de media kenbaar blijven maken. Het Kernteam is begonnen met plannen maken om de VVD over 15 maanden weer versterkt terug te brengen in de gemeenteraad van Nunspeet.
 • Information
  18 december 2020 00:29

  Gemeentebelang ziet kansen voor Sportpark Hulshorst

  HULSHORST - Gemeentebelang Nunspeet ziet een unieke kans voor de kern Hulshorst om met de aankoop van een stuk grond de lokale faciliteiten flink uit te breiden. Door de aankoop van een stuk grond naast de manege en de voetbalvereniging heeft de gemeente de mogelijkheid om het sportpark sterk te verbeteren.
 • Information
  18 december 2020 00:05

  Einde aan overspelreclames in Nunspeet

  NUNSPEET - De SGP-fractie heeft in de raadsvergadering van donderdag een amendement ingediend om een verbod op overspelreclames in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op te nemen. SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder legt uit waarom zijn fractie dit verbod wil toevoegen: “We zien een toename van het aantal reclames dat overspel aanmoedigt.
 • Information
  17 december 2020 23:19

  De schop gaat de grond in; Nunspeet bouwt een nieuwbouwwijk

  NUNSPEET - De gemeenteraad van Nunspeet heeft donderdagavond ingestemd met de bouw van een nieuwe wijk in Nunspeet. Het gaat om de bouw van 500 tot 600 woningen.
 • Information
  17 december 2020 11:00

  Interviewreeks ‘Nunspeetse gezichten in coronatijd’.

  Voor velen in de Nunspeetse samenleving is de coronacrisis een moeilijke periode. Ziekte, rouw, zorgen, eenzaamheid, velen hebber er mee te maken.
 • Information
  16 december 2020 15:40

  Zorgen om tekort aan stageplekken voor mbo-studenten

  HARDERWIJK - Door de coronacrisis komen veel mbo-studenten voor een probleem te staan. In veel gemeenten is een tekort aan stageplekken.
 • Information
  15 december 2020 15:56

  'Mondkapjesplicht was de druppel', Nunspeetse fractievoorzitter verlaat VVD

  NUNSPEET - De Nunspeetse VVD-fractievoorzitter Jeroen Snaterse heeft zijn lidmaatschap van de VVD opgezegd. Hij kan zich niet meer vinden in het landelijk beleid van zijn partij.
 • Information
  13 december 2020 01:26

  Wisseling van de wacht

  Was de wisseling van de lijstrekker CDA landelijk een hot-item in de afgelopen week, daarentegen is de wisseling van de lijsttrekker CDA-lokaal in Nunspeet in alle rust gebeurd. “Wij, de CDA-leden dus, hebben bewust nu al die keuze gemaakt”, zegt André Russchen, voorzitter van de afdeling Nunspeet.