RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
2 juli 2021 15:10


Corona-uitbraak na feest in De Zaak, zeker twaalf besmettingen
Foto: Corona-uitbraak na feest in De Zaak, zeker twaalf besmettingen
Corona-uitbraak bij Dutch Pub De Zaak. Foto: Martijn van den Berg.

NUNSPEET - Het kroegenfeest in de nacht van zaterdag op zondag krijgt een zure nasmaak. Er is sprake van een corona-uitbraak in Dutch Pub De Zaak in Nunspeet. De GGD meldt dat er twaalf besmettingen tot nu toe zijn geconstateerd. In de uitgaansgelegenheid waren 220 gasten op dat moment aanwezig. Het bron- en contactonderzoek is in volle gang. Met zeker 35 procent van de aanwezige feestvierders krijgt de GGD nog geen contact.

Peter Schrooders, arts infectieziektenbestrijding van de GGD meldt dat met 65% van de aanwezigen inmiddels contact is geweest. Zij hebben het advies gekregen om zich te laten testen bij de GGD. “Ook als je geen klachten hebt of al gevaccineerd bent, laat je testen. Het is niet ondenkbaar dat Nunspeet een grotere uitbraak kan verwachten. Er kunnen mogelijk twintig besmettingen worden gerelateerd aan deze ene situatie. We willen iedereen er dan ook van bewust maken dat als je in contact bent geweest met iemand die corona heeft, je in quarantaine moet gaan en zeker vijf dagen moet afwachten en je op de vijfde dag moet laten testen. Het stappen moet dan even overgeslagen worden”, aldus Schrooders.

Op de vraag hoe het kan dat ondanks het ‘testen voor toegang’ beleid er toch een uitbraak is ontstaan zegt Schrooder: “De ziekte moet zich eerst in jouw lichaam ontwikkelen. Het kan dus zijn dat de persoon in het café pas op die avond besmettelijk is geworden. Soms is er sprake van een fout negatieve test. Dan kan degene toch besmet zijn zonder dat de test dat laat zien. Bij zo’n beleid loop je soms wat risico. Het blijft een leerproces.”

Kroeg komend weekend 's nachts dicht

Harry ten Hove Jr, bedrijfsleider van Dutch Pub De Zaak laat weten de kroeg komend weekend voor het feesten te sluiten. “Het is verschrikkelijk om te horen, helemaal nu we eigenlijk een geweldig weekend hebben gehad. Helaas is het zo gelopen. We vinden dat we als kroeg onze verantwoordelijkheid moeten nemen en hebben daarom besloten in de nacht onze deuren dicht te houden.” Het aanwezige personeel heeft zich inmiddels allemaal opnieuw laten testen en zijn negatief.

Burgemeester maakt zich zorgen
Ook burgemeester Van de Weerd is op de hoogte gebracht. “Deze cijfers verontrusten mij. En ik maak me ook zorgen over het systeem van testen en toegang, hoe het toch kan dat iemand met een negatieve testuitslag toch een besmettingsbron kan vormen. Overigens wil ik benadrukken dat deze horeca-ondernemer niets te verwijten valt. Hij had de zaakjes prima op orde en voldeed aan alle regels.”

De burgemeester ziet deze uitbraak als een waarschuwing voor iedereen. “Laat je testen bij klachten, en wanneer je in contact geweest bent met een besmet persoon, ga en blijf in quarantaine. Het terugdringen van het aantal besmettingen valt en staat met de houding van ons allen en het serieus nemen van de maatregelen.”, aldus Van de Weerd.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie