Oldebroek gastgemeente tijdens WK Volleybal Vrouwen in 2022 - RTV Nunspeet
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Volleybaldames vieren punt. Foto: Nevobo
Ankeiler: De gemeente Oldebroek wordt Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen.

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek wordt Official Team Host voor een land dat deelneemt aan het Wereldkampioenschap Volleybal Vrouwen. Oldebroek omarmt het grootschalige evenement onder meer door een team van een deelnemend land te huisvesten en verschillende WK-activiteiten te organiseren.

Sportwethouder Bob Bergkamp is trots dat Oldebroek deel uit gaat maken van dit evenement: “In onze gemeente is sprake van een echt sportklimaat. Er zijn veel sportverenigingen met goede accommodaties waar veel vrijwilligers actief zijn en mooie evenementen plaatsvinden. We zijn van plan om een mooi feest van dit unieke evenement te maken.”

De deelnemers uit 24 landen worden in 24 Gelderse gemeenten ondergebracht. De toewijzing van een land verwacht men in de loop van augustus te weten want nog niet alle landen zijn bekend. Het evenement duurt ruim drie weken, van 23 september tot en met 15 oktober 2022. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.