Bevat Video: Video
Ankeiler: Het groot onderhoud dat Staatsbosbeheer gepland heeft voor onder andere de rododendrons bij het Ronde Huis in Nunspeet is even ‘gepauzeerd’.

- Het groot onderhoud dat Staatsbosbeheer gepland heeft voor onder andere de rododendrons bij het Ronde Huis in Nunspeet is even ‘gepauzeerd’.

De natuurorganisatie laat aan de gemeente weten dat het gevolgde proces geen schoonheidsprijs verdient. “Staatsbosbeheer heeft daarom toegezegd een nieuw participatietraject te starten om samen met betrokken burgers te gaan onderzoeken op welke manier de zeldzame natuur in het natuurgebied het beste behouden kan worden."

“Staatsbosbeheer wil graag de ecologische waarde op deze plek herstellen. Dat vinden wij ook belangrijk maar men moet niet vergeten dat hier ook een hoge cultuurhistorische waarde aan verbonden zit. Het leek een beetje alsof er iets te makkelijk overheen werd gestapt”, aldus Pieter Jan van Rossen namens GemeenteBelang. Hij hoopt dat nu met alle belanghebbenden een goed gesprek gaat plaatsvinden zodat iedereen straks met de uitkomst kan leven.

Artikel gaat verder onder de video

“In dit traject worden alle aspecten opnieuw tegen het licht gehouden, met als doel tot keuzes te komen die én goed zijn voor de natuur én draagvlak hebben bij de inwoners van Nunspeet en andere betrokkenen”, aldus de natuurorganisatie.

Doekje voor het bloeden

Gert Wentzel, die een petitie was gestart om zowel de provincie als Staatsbosbeheer op andere gedachten te brengen, is blij met de reactie die nu geuit is. “Ik hoop alleen dat het cultuurhistorische deel ook ruimte krijgt in het verloop. Het lijkt alsof dat is weggevallen in het verhaal. Juist dat is één van de belangrijkste redenen waarom ik met de petitie gestart ben.” Wentzel hoopt dat er echt geluisterd wordt naar de belanghebbenden en dit niet slechts ‘een doekje voor het bloeden’ is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel