RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
31 augustus 2021 10:02


Bewoners Seewende maken dankbaar gebruik van de wonderfoons
Foto: Bewoners Seewende maken dankbaar gebruik van de  wonderfoons
De 83-jarige mevrouw Wolf geniet zichtbaar van de wonderfoon. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - De wonderfoon, een ouderwetse telefoon die omgebouwd is tot muziekspeler, brengt een stukje herkenning en veel blijdschap voor de bewoners van woonzorgcentrum Seewende in Nunspeet. Zodra de bewoners een paar cijfers draaien wordt een daaraan gekoppeld liedje afgespeeld. Op de playlist staan onder meer smartlappen en kinderliedjes van vroeger.

Jo-Ann Ludwig is communitycoach op afdeling het Postpad: “Hier gebruiken wij de wonderfoons voor mensen met dementie. Het is een instrument dat mensen herkennen. Wij geven de bewoners de hoorn in de hand en helpen ze. Sommige mensen zingen mee, anderen luisteren aandachtig. Het is echt een geluksmoment voor hen.”

Eind 2019 is door Stichting Vrienden van het Baken gekeken of het maken van wonderfoons een leuk project is voor zorgverlening Het Baken. Vervolgens is een inzameling gestart en werd contact gelegd met Nuborgh College Oostenlicht in Elburg. “We wilden kijken of we met jong en oud samen de telefoons konden ombouwen, maar corona gooide roet in het eten”, vertelt bestuurslid Jan Plender. Jan heeft vervolgens zijn neef Wim Bouw, die technicus is, benaderd en samen zijn ze zelf de wonderfoons in elkaar gaan zetten. “Het zijn er 24 geworden die verdeeld zijn over de locaties van het Baken.”

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Hoorn  Nunspeet Nieuws 

corona nunspeet elburg gemeente nunspeet zetten voorpagina bouw vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie