Ankeiler: Wethouder Marije Storteboom heeft donderdag ruim 3100 handtekeningen in ontvangst genomen. Ze kreeg de papieren van Gert Wentzel.

- Wethouder Marije Storteboom heeft donderdag ruim 3100 handtekeningen in ontvangst genomen. Ze kreeg de papieren van Gert Wentzel. Hij startte de petitie ‘vingers af van het Ronde Huispark’ om zo de snoeiplannen van Staatsbosbeheer te dwarsbomen en kreeg daarin veel steun.

De eeuwenoude rododendrons zouden verdwijnen op die plek, net als de reusachtige Amerikaanse eiken bij een andere ven. “Het geeft aan dat veel inwoners betrokken zijn bij dit onderwerp. Staatsbosbeheer gaat opnieuw het participatieproces starten over dit gebied. Om te kijken wat er wel en niet kan. Reflecteren en bezinnen en dan opnieuw kijken naar het gebied”, aldus de wethouder.

‘We hebben de aanvraag voor de vergunning stilgezet en de uitvoering schuift een jaar op. In september organiseren we een rondwandeling om onder andere te vertellen over de noodzaak en de overwegingen tot nu toe voor het verwijderen van rododendrons rond de vennen. Provincie Gelderland en Staatsbosbeheer werken de komende tijd het overlegtraject verder uit’, zo staat te lezen in het boswachtersblog van de natuurorganisatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.