RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
6 september 2021 9:32


Coronamonument al deels onthuld
Foto: Coronamonument al deels onthuld
Het beeld zou vrijdag pas onthuld worden. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Het net geplaatste monument in het Oranjepark van Nunspeet is door vandalen afgelopen weekend van zijn verpakking ontdaan. Het ingepakte beeld zou vrijdag aanstaande pas onthuld worden bij een speciale herdenking ter nagedachtenis aan de meer dan honderd doden door corona in de gemeente.

Het beeld is gemaakt door kunstenaar Dirk Verheij uit Nunspeet. Het zijn twee in brons gegoten handen, geplaatst op een zuil middenin een cirkel. De ene hand ondersteunt een vragende hand. Ze hebben meerdere betekenissen: het tekort aan handen in de zorg en aan het bed, veel mensen zijn alleen gestorven, geen hand die vastgehouden kon worden en de eenzaamheid die heerst.

Rondom de plek staan twee bankjes en er is specifieke beplanting aangebracht. Op de zuil staan woorden als ‘anderhalve meter’, ‘stil’, ‘eenzaamheid’, ‘thuiswerken’, ‘troost’ en ‘samen’.

Vrijdag 10 september is er op RTV Nunspeet een speciale uitzending te zien waarin de gemeente stil staat bij de impact van corona in de gemeente. Een videoproductie die een beeld schetst van wat de coronaperiode voor verschillende doelgroepen heeft betekend en nog steeds betekent. Diverse mensen uit de Nunspeetse samenleving werken hier aan mee.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

corona zorg nunspeet gemeente nunspeet voorpagina eenzaamheid thuiswerken vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie