RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
7 september 2021 16:25


'Ze was ontzettend slim', Bernadet zorgde ruim 25 jaar voor dolfijn Maaike
Foto: 'Ze was ontzettend slim', Bernadet zorgde ruim 25 jaar voor dolfijn Maaike
Foto: Omroep Gelderland

HARDERWIJK - Het verdrietige nieuws dat dolfijn Maaike uit het Dolfinarium in Harderwijk vorige week uit haar lijden moest worden verlost, heeft ook grote impact op de verzorgster van het dier. "We houden allemaal zo veel van die dieren."

De dolfijn kwam in 1985 naar Harderwijk en kampte al jaren met haar gezondheid. Het dier werd 38 jaar. Volgens Bernadet Jiskoot, die ruim 25 jaar voor het dier zorgde, is dat een normale leeftijd voor tuimelaars.

Grote impact

Het overlijden van het dier heeft grote impact op het team verzorgers. Samen halen ze herinneringen op. "Maaike was een heel bijzonder dier. Ze was ontzettend slim en kon hele mooie sprongen maken", vertelt Jiskoot.

Er zijn zelfs drie generaties kinderen en kleinkinderen van de dolfijn in Harderwijk geboren. "Dus haar genen gaan hier door", vertelt de verzorgster met een glimlach.

Bekijk welke herinneringen Bernadet heeft aan Maaike:

Ruim 25 jaar verzorgd

Bernadet werkt meer dan 25 jaar voor het Dolfinarium en dus ook al die tijd met dolfijn Maaike. "Dat was een geweldige tijd. Als je haar goed kende, kon je met haar lezen en schrijven, zo slim was ze. Ze wist meteen wat je bedoelde."

Steeds zieker

Maaike was al een tijd niet fit en werd steeds zieker. "We hebben er alles aan gedaan om haar erbovenop te krijgen. Maar uiteindelijk was haar uit haar lijden verlossen de beste optie." Geëmotioneerd vertelt Bernadet: "Dat was een moeilijk moment."

Het dier is voor sectie overgebracht naar de Universiteit Utrecht. Daar wordt onderzocht wat de doodsoorzaak is.

Zie ook:Dolfinarium treurt om dood 'iconische' dolfijn Maaike

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Harderwijk  Utrecht Nieuws 

gemeente harderwijk dierennieuws harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie