RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
9 september 2021 9:54


‘Stop het bloedbad op de Veluwe’
Foto: ‘Stop het bloedbad op de Veluwe’
Leden Faunabescherming voeren actie in Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

NUNSPEET - Leden van de Faunabescherming hebben donderdag gedemonstreerd in Nunspeet. Ze komen in actie tegen de jacht op onder meer herten en zwijnen op de Veluwe. “Nooit eerder zijn er zoveel dieren op de Veluwe slachtoffer geworden van de hobby van schietgrage jagers. Wij willen er alles aan doen om deze ongekende slachtpartij te stoppen”, aldus actievoerder Harry Voss.

De Faunabeheereenheid Gelderland maakte eerder dit jaar bekend dat dit seizoen 3000 edelherten, 703 damherten en ruim 8800 wilde zwijnen afgeschoten moeten worden. Alleen zo zou de doelstand van 1600 edelherten, 1117 damherten en 1350 wilde zwijnen bereikt worden.

Onder het motto ‘Stop het bloedbad op de Veluwe’ werd actie gevoerd op onder meer het Stationsplein bij het beeld van ‘De Keiler’. Door middel van het uitdelen van flyers en het gesprek aan te gaan met passanten hopen ze deze boodschap duidelijk te maken onder een breed publiek.

De Faunabescherming is daarnaast ook tegen het onwettig bijvoeren, afschot op de Veluwe en verstoring van het leefgebied van de wolf. Ze maken zelfs de stap naar de rechter. “We gaan vanuit de Faunabescherming procederen tegen de provincie. We willen dat ze hiermee stoppen, maar ja de moordpartij is al begonnen”, vertelt Voss. Een paar keer per week wordt op de Veluwe nu actie gevoerd. “We laten ons echt horen totdat iedereen het weet en dan kunnen we er nog eens over verder discussiëren.”

Volgens Voss ontstaat er al grote verontwaardiging bij met name de toeristen die geïnformeerd worden over de jacht. “Die zeggen allemaal hoe bizar het is. We komen hier voor de dieren en over twee maanden zijn ze er niet meer.”

De Faunabescherming ziet liever een natuurlijk proces om zo de wildpopulaties kleiner te krijgen. Ze hopen op koude winters en een nat en koud voorjaar. “Laat de natuur zijn gang gaan en dan komt het allemaal goed”, zegt de actievoerder.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ede  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie