Kunstenares Ingrid Slaa heeft galerie en atelier aan huis - RTV Nunspeet
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ingrid wil mensen raken met haar beelden. Foto: RTV Nunspeet
Ankeiler: Wethouder Marije Storteboom heeft de nieuwe galerie van kunstenares Ingrid Slaa in Nunspeet geopend.

NUNSPEET - Wethouder Marije Storteboom heeft de nieuwe galerie van kunstenares Ingrid Slaa in Nunspeet geopend. Gelijktijdig gaf ze de aftrap voor het maandelijks openstellen van de ateliers van zowel Ingrid als die van Harmke Zwep in Vierhouten.

Ingrid heeft alles nu aan huis. “Het is heel bijzonder dat dit kan. Dat ik én een groot atelier heb en ruimte in huis om een eigen galerie te beginnen. Het is super gaaf om zo alles wat ik doe te kunnen laten zien.”

Het zaadje is geplant door Marije Storteboom. “Ik heb natuurlijk ook in de politiek gezeten en daar heb ik Marije leren kennen. Vooral sinds ik uit de politiek ben zijn wij echt vriendinnen geworden, dus wij zien elkaar regelmatig. Gebleken is dat we dezelfde liefhebberijen hebben bijvoorbeeld door op vakantieplekken galeries te bezoeken. Zo kwam het eens ter sprake en toen opperde Marije: waarom doe jij dat eigenlijk zelf niet? Eerst zag ik het niet zitten omdat de ruimte voor de kinderen en kleinkinderen was, maar het zaadje was geplant. Je gaat toch nadenken en dan gaat het balletje rollen en ga je aan de slag.”

Bezoekers die langskomen aan de Harderwijkerweg 36 krijgen veel figuratief werk te zien. Het zijn beelden die allemaal over ‘het lijf’ gaan. Dit keer zijn er veel gezichten te zien. “Het zijn afdrukken van mijn gezicht waar ik mee ben gaan spelen en wat heeft geleid tot wat er nu staat. Mijn werk gaat over emotie. Ik hou er ook van om iemand met mijn kunst te raken.”

Ook de wethouder is blij met de stap die nu gezet is door Ingrid. “Het is een mooie toevoeging aan Nunspeet Kunstenaarsdorp. Voor zowel de inwoners als de toeristen een laagdrempelige manier om een kijkje bij de kunstenaars te nemen. Wij zijn als Nunspeet ook lid van de Europese organisatie van Kunstenaarsdorpen en die hebben jaarlijks een conferentie, binnenkort in Volendam. Daar gaan we ook kijken hoe we meer verbinding kunnen maken”, aldus Marije.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel