RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
13 september 2021 9:10


Foutje in toewijzing woningen Marnixstraat in Harderwijk
Foto: Foutje in toewijzing woningen Marnixstraat in Harderwijk
Appartementen met uitzicht op het park. Foto: UWOON

HARDERWIJK - Senioren krijgen de vijf overgebleven huurwoningen in het appartementencomplex aan de Marnixstraat in Harderwijk alsnog toegewezen. Dat heeft woningcorporatie UWOON laten weten. De gemeente Harderwijk zegt dat per ongeluk is uitgegaan van een reguliere woningtoewijzing in plaats van deze uitzondering voor 55-plussers. Daardoor zijn enkele woningen alsnog toegewezen aan bewoners die niet tot deze doelgroep behoren.

Er was een afspraak met de gemeente en omwonenden om de woningen beschikbaar te stellen voor senioren. Wethouder Jeroen de Jong heeft inmiddels excuses aangeboden aan de omwonenden en aan degenen die bij de ontwikkeling van het appartementencomplex betrokken waren.

De nieuwe advertenties komen begin oktober online via het zoekportaal voor huurwoningen op de Noord Veluwe. De toewijzing van de andere elf woningen in het complex wordt niet teruggedraaid. UWOON wil met hen in gesprek om te kijken naar alternatieven. Juridisch gezien hebben ze recht op een woning in het complex, maar toch hoopt de woningbouworganisatie dat ze een keuze maken voor een andere woning zodat de 55-plussers hun plek kunnen innemen.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

gemeente harderwijk harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie