Elburg weet overlast jongeren grotendeels aan te pakken - RTV Nunspeet
Ankeiler: Deze zomerperiode is de gemeente Elburg druk bezig geweest om overlast van jongeren aan te pakken.

ELBURG - Deze zomerperiode is de gemeente Elburg druk bezig geweest om overlast van jongeren aan te pakken. Hoewel dit grotendeels gelukt is, is de overlast nog niet helemaal weg.

Op verschillende plekken zijn tijdelijk camera’s geplaatst. Op die locaties is het rustiger geworden, maar de overlast heeft zich vervolgens verplaatst naar onder meer de stadswallen. “Dit heeft onze aandacht. We hebben als gemeente beveiligers ingehuurd. Zij maken in het weekend een ronde, zowel in de Vesting als op ’t Harde”, aldus de gemeente.

Jongeren verbleven vaak tot diep in de nacht op het strand in Flevoland en gingen regelmatig dronken of onder invloed van drugs naar huis om vernielingen aan te richten. In overleg met de gemeente Dronten is vervolgens besloten om het strand af te sluiten van 23:00 tot 07:00 uur. Op ’t Harde zijn bij de parkeerplaats van het zwembad hekken geplaatst waardoor de nachtelijke overlast door auto’s is afgenomen.

De gemeente Elburg heeft goed in beeld om welke groep het gaat en waar ze vandaan komen. Het blijken niet alleen jongeren uit de eigen gemeente te zijn. Samen met de politie en jongerenwerk wordt gekeken naar een goede aanpak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel