Bevat Video: Video
Ankeiler: Met een zogeheten ‘vaccinatietour door de regio’ is de GGD vrijdag ook in Nunspeet actief. Een pop up priklocatie is geopend in Veluvine.

- Met een zogeheten ‘vaccinatietour door de regio’ is de GGD vrijdag ook in Nunspeet actief. Een pop up priklocatie is geopend in Veluvine. Daar kon men vrijblijvend binnenlopen om een Pfizer-vaccin te halen.

Arts infectieziektenbestrijding Peter Schrooders: “We gaan onze hele regio rond. We willen 85 procent vaccinatiegraad halen waardoor een soort kudde-immuniteit ontstaat en je grote uitbraken voorkomt. Veel gemeenten zitten boven de 80 procent met het reguliere vaccinatieprogramma. Nunspeet zit op 61 procent en door deze pop up locaties proberen we die laatste procenten nog binnen te halen. Op de ene plek lukt dat beter dan in een andere plek. Nunspeet is een gemeente waar veel mensen ervoor kiezen om niet gevaccineerd te worden, maar het is zeker de moeite waard om hier aanwezig te zijn.”

In samenspraak met gemeentes is ervoor gekozen om overal één of twee dagen langs te gaan. Reserveren voor een afspraak is niet nodig. “Het is een inloop vaccinatieprogramma. Nu mag je als je toevallig langs loopt en je ID-kaart bij je hebt, zo een prik halen. Heb je alleen vragen over vaccinaties dan mag je ook gewoon binnen komen. Het is geen verplichting om met een prik naar buiten te lopen.”

Testen in Elspeet

In Elspeet is sinds woensdag een testlocatie van de GGD ingericht in het Kulturhus. Coördinator Arnold Hafkamp is tevreden over de opkomst tot dusver: “We draaien ongeveer 60 testen per dag. De capaciteit kan omhoog, maar we zijn tevreden aangezien we begonnen met 40.

Vanuit de gemeente kreeg de GGD het verzoek om in Elspeet een testlocatie op te zetten. “Dat komt omdat hier nogal een brandhaard is ontstaan. We komen op deze manier dichter bij de mensen”, aldus Hafkamp. Het dichtstbijzijnde testcentrum was anders Harderwijk, maar nu het dichter bij huis is, is de bereidwilligheid groter. “We zien meer jongeren dan ouders, maar dat komt ook wel omdat de gezinssamenstelling zo is dat er in Elspeet veel kinderen in een gezin zijn.”

Waar de pop up priklocatie slechts één dag is in Nunspeet, blijft de testlocatie in Elspeet langer actief. Voor het testen kan een afspraak gemaakt worden via de GGD.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.