RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Rik Bronkhorst, Omroep Gelderland
21 september 2021 7:53


Ouderen knuffelen en wandelen met alpaca's: 'Het is echt prachtig'
Foto: Ouderen knuffelen en wandelen met alpaca's: 'Het is echt prachtig'
Een mevrouw aait een alpaca. Foto: Omroep Gelderland

ERMELO - Ouderen die in woonzorgcentrum De Amaniet in Ermelo wonen, zijn maandagmiddag verrast met de komst van drie alpaca's. De bewoners konden met de wollige dieren knuffelen en rondwandelen. Het leverde alleen maar blije gezichten op.

De tientallen senioren konden niet wachten op de komst van de Zuid-Amerikaanse beesten. "Ze hebben hier enorm naar uitgekeken", vertelt zorgverlener Thirza de Lange. "Met dieren doe je de bewoners altijd een enorm groot plezier, daar leven ze echt van op."

Bekijk hoe de ouderen zijn verrast met de alpaca's:

Afspraak

Thirza kwam op het idee de alpaca's langs te laten komen, toen ze zelf in Garderen een wandeling met de dieren had gemaakt. "Dat is blijkbaar goed bevallen", zegt Wilko Poeste, van wie de alpaca's zijn. "Ik had met haar afgesproken dat ze in september zou bellen voor een afspraak om langs te komen. Op 1 september had ik haar al aan de telefoon", lacht hij.

Volgens Wilko zijn de dieren uitermate geschikt voor omgang met mensen. "Ze voelen feilloos aan hoe iemand is. Ze zijn superintelligent en sensitief. Dat is prachtig om te zien." Het is voor Wilko één van de eerste keren dat hij z'n dieren bij ouderen laat zien. "Maar als ik zo om mij heen kijk, ga ik dat zeker nog een keer doen."

Vervolg

De ouderen vinden het initiatief in ieder geval prachtig. "Het is enig, ze hebben zo'n lekker vachtje", "dit is echt geweldig" en "het zijn zulke leuke beesten" zijn geluiden die langskomen. Eén mevrouw had het ook leuk gevonden als haar (achter)kleinkinderen het hadden kunnen zien. "Zij hadden dit vast ook zo mooi gevonden."

Voor de senioren staat als een paal boven water dat er een vervolg moet komen. "Dit was zo leuk, gezellig en fijn. Dat willen we zeker nog een keer doen", zegt één van hen.

Door: Rik Bronkhorst

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Ermelo Nieuws 

instagram gemeente ermelo ermelo voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie