RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door Niels Kater, RTV Nunspeet i.s.m. Omroep Gelderland
27 september 2021 14:49


Wie helpt Marjolein en Karel aan een rolstoelbus voor hun zoon Luuk?
Foto: Wie helpt Marjolein en Karel aan een rolstoelbus voor hun zoon Luuk?
Luuk en zijn familie zoeken een rolstoelbusje Foto: Eigen foto

NUNSPEET - Toen hun jongste zoon Luuk werd geboren veranderde het leven van Marjolein Plasman (35) en haar man Karel (39) naar eigen zeggen in een rollercoaster. Luuk heeft namelijk het syndroom van down en hij heeft elk uur van de dag hulp nodig. Iets waar Marjolein en Karel na een heftige zwangerschap en dito bevalling pas achter kwamen. En nu hebben ze hulp nodig, ze zoeken een rolstoelbus voor Luuk.

Het gezin Plasman woont met z'n vieren sinds anderhalf jaar in Nunspeet. "We zitten net midden in een verhuizing", vertelt Marjolein. "We krijgen een aangepaste woning van de gemeente Nunspeet. Met een badkamer en een slaapkamer beneden. Luuk is nu 2 jaar en 3 maanden en hij heeft veel zorg nodig. Zo kan hij onder meer niet zelfstandig zitten en heeft hij problemen met zijn stoelgang.

Ongeluk

Luuk moet regelmatig naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. "Helaas konden ziekenhuizen dichterbij niet helpen", zegt Marjolein. "We hadden altijd een een stationwagen. Een oude Opel Astra, daar konden we redelijk mee uit de voeten. Als we dan ergens naar toe gingen dan leek het wel of we op vakantie gingen. De hele auto was volgepakt. Maar vorige week hebben er een ongeluk gehad. We hebben een aanrijding gehad met een wild zwijn en nu is de auto total loss verklaard."

Crowdfunding

De auto was weliswaar allrisk verzekerd, maar de verzekering keert slechts de dagwaarde uit. "En dat is niet genoeg om een nieuwe aangepaste auto van te kopen", verduidelijkt Marjolein. En daarom zijn Karel en Marjolein nu een crowdfundactie gestart. "We willen graag een rolstoelbus voor Luuk", vertelt ze. "Dat mag gewoon een klein formaat auto zijn hoor. Echter, onze financiële situatie is niet zo dat we dat zelf kunnen betalen. Vandaar de actie."

Busje huren

Het gezin zit in de schuldsanering en dus kunnen ze geen nieuwe bus kopen. "Een bus uit 2012 zou al mooi zijn", zegt Marjolein. "Maar voor een aangepaste bus betaal je dan al snel 15.000 a 20.000 euro." De teller van de crowdfundactie staat nu op iets meer dan 2000 euro, dus er is nog een lange weg te gaan. "Nou ja het begin is er", zegt Marjolein optimistisch. "Al gaan er nog wel wat kosten af qua administratie en dergelijke. Maar we kunnen nu voorlopig een busje huren. Zo kan Luuk in ieder geval naar het ziekenhuis."

Door: Niels Kater, RTV Nunspeet i.s.m. Omroep Gelderland

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet  Utrecht Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie