RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
5 oktober 2021 15:05


Prinsjesdag heeft positief effect op Nunspeetse begroting
Foto: Prinsjesdag heeft positief effect op Nunspeetse begroting
Gemeentehuis van Nunspeet. Foto: RTV Nunspeet

- Er komt meer geld naar gemeenten vanuit Den Haag. Dat is na Prinsjesdag duidelijk geworden. Het college van Nunspeet wil daarom een voorstel naar de raad doen met enkele wijzigingen ten opzichte van de eerder gepresenteerde begroting.

Zo waren er eerst zorgen over de kosten van Jeugdzorg, maar deze uitgaven lijken nu op het juiste niveau gecompenseerd te worden door de overheid. Dit onderdeel is in 2022 in evenwicht wat betreft de inkomsten en de uitgaven.

Het college doet door middel van een bijstellingsbrief voorstellen tot aanpassing. Te denken valt aan gewenste investeringen o.a. voor een regionaal mobiliteitsfonds, verhoging van de bijdrage aan het streekarchivariaat en de subsidie voor amateurkunsten. Ook het schrappen van de voorgestelde OZB-verhogingen voor de jaren 2023 en 2024 is voorgesteld. Daarnaast hoeft de algemene reserve aanzienlijk minder aangesproken te worden om de begroting sluitend te krijgen.

Wethouder Leen van der Maas is blij met de inhoud van deze bijstellingsbrief: β€œDe september circulaire geeft normaliter minder grote aanpassingen, maar deze positieve bijstelling verwerken we uiteraard graag.” Op donderdag 28 oktober 2021 buigt de Nunspeetse gemeenteraad zich over de begroting.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

πŸ’¬ Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Den Haag  Nunspeet  Voorst Nieuws 

de belofte de belofte - live nieuws nunspeet gemeente nunspeet voorpagina jeugdzorg subsidie vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie