Geen grootse sinterklaasintochten in de kernen - RTV Nunspeet
Ankeiler: Elk jaar komt Sinterklaas weer naar Nederland en daarbij slaat hij de gemeente Nunspeet niet over. Hoe ziet het sinterklaasfeest eruit in de kernen?

HULSHORST - Elk jaar komt Sinterklaas weer naar Nederland en daarbij slaat hij de gemeente Nunspeet niet over. Hoe ziet het sinterklaasfeest eruit in de kernen? Elk dorp heeft zo zijn eigen invulling voor het feest van de goedheiligman.

De Buurtvereniging Hulshorst heeft besloten om geen intocht van Sinterklaas te organiseren. “Het is niet duidelijk wat wel en niet is toegestaan vanwege corona aangezien ook de positieve testen toenemen. We hebben besloten de Sint niet in te halen maar hiervoor in de plaats een Pietenfeest te houden op het terras van het dorpshuis.”

Op woensdag 17 november om 14.00 uur is het zover. De Sint komt wel een kijkje nemen en zal onder meer de trekking verrichten van de verloting die aan het Pietenfeest wordt verbonden. De kinderen krijgen chocolademelk en een kleine versnapering mee. Ook wordt een kleurwedstrijd gehouden. De verdere details moeten nog worden ingevuld.

Elspeet

Ook in Elspeet wordt een aangepast welkom voor de Sint georganiseerd. Op 13 november om 18.30 uur zal de goedheiligman een rondgang doen door het dorp, vergezeld door zijn pieten. Er is dit keer geen feest in het Kulturhus. “We gaan niet met QR-codes werken. We zijn bang dat we anders veel kinderen moeten teleurstellen als hun ouders niet meekomen omdat er gecontroleerd moet worden”, zegt Karel van Bronswijk namens de Sinterklaascommissie van Ondernemend Elspeet. “We gaan nog verder kijken naar andere opties, maar vooralsnog lijkt dit het enige wat mogelijk is.”

Vierhouten

In Vierhouten zal op 27 november invulling worden gegeven aan de komst van Sinterklaas. Daarover wordt de komende tijd nog vergaderd.

Nunspeet

Sint doet op vrijdagavond 19 november Nunspeet aan en zal dit keer alle wijken in gaan. Uiteraard gaan zijn pieten mee. Ook de verzorgingshuizen worden getrakteerd op een bezoekje tijdens de rondgang.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.