Lead image 1:
Lead image TXT 1: De tuin winterklaar maken. Foto: St. Present
Ankeiler: Leerlingen uit groep 7 van de Petraschool in Nunspeet hebben letterlijk hun handen uit de mouwen gestoken.

- Leerlingen uit groep 7 van de Petraschool in Nunspeet hebben letterlijk hun handen uit de mouwen gestoken. In het kader van het lesprogramma ‘Mijn school is Present’ hebben ze dinsdagmiddag bij EBC Zorg aan de Vreeweg in Nunspeet de tuin winterklaar gemaakt.

“Je bent nooit te jong om vrijwilligerswerk te doen en vroeg geleerd is oud gedaan”, vertelt Marleen Kragt namens Stichting Present. Zij is initiatiefnemer van dit project en heeft een lesprogramma ontwikkeld dat ze aanbiedt op scholen. Vorig jaar deed de Immanuelschool mee, dit keer is ze uitgenodigd door de Petraschool.

“Het programma houdt in dat we lessen geven met als thema ‘burgerschap’. Ik kom langs op school en ga tijdens de les op zoek naar talenten van de kinderen. Waar in het begin dan vooral gesproken wordt over hobby’s van de leerlingen gaan we vervolgens een stapje verder. Zo zijn er ook talenten als ‘goed kunnen luisteren’ of ‘zorgen voor een ander’”, aldus Marleen.

Het doel is om de leerlingen al op jonge leeftijd in te laten zien hoe mooi het is om de talenten die ze al hebben in te zetten voor een ander. Naast de les in het klaslokaal wordt er ook een praktijkles gedaan. Het is de bedoeling dat alle groepen van de school het lesprogramma gaan behandelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.