Een 'kei' voor bridger Heijo Stenekes - RTV Nunspeet
Ankeiler: Heijo Stenekes is tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering van de Nunspeetse Bridge Club.

NUNSPEET - Heijo Stenekes is tot zijn grote verrassing in het zonnetje gezet tijdens de ledenvergadering van de Nunspeetse Bridge Club. Uit handen van voorzitter Femmy Borsboom ontving hij een hoge onderscheiding van de Nederlandse Bridge Bond (NBB). Het betrof een ‘kei’, een onderscheiding die wordt gegeven aan leden die zich al vele jaren en met grote toewijding hebben ingezet voor hun bridgeclub.

Voor alle aanwezigen was het duidelijk waarom Heijo deze onderscheiding verdiende, er volgde dan ook een groot applaus. Heijo Stenekes is sinds november 1989 lid van de Nunspeetse Bridge Club. Naast een zeer verdienstelijk bridger is hij binnen de NBC een echte spin in het web en heeft hij zich ingezet voor vele vrijwilligersstaken binnen de club.

Heijo heeft jarenlang het wedstrijdleiderschap op zich genomen en is nog steeds actief arbiter bij de competitieavonden. Als lid van de Technische Commissie is hij onder andere betrokken bij het maken van het wedstrijdreglement en de competitie indeling. Bovendien verwerkt hij wekelijks alle competitiestanden. Ook is hij betrokken geweest bij de opzet van de bekende jaarlijkse Nunspeetse Cafédrive, die in 2019 voor de tiende keer werd georganiseerd. Al die jaren verzorgde Heijo hiervoor mede het technische gedeelte.

Ook bij de automatisering van de club heeft hij een voortrekkersrol vervult. Hij was de initiator van het invoeren van het NBB-rekenprogramma en voerde de elektronische scoreverwerking in. Daarnaast bouwde hij een eigen website voor de club en zorgde later voor de overstap naar de NBB-website. Ook de recentelijke aanpassingen nam hij voor zijn rekening. Nog steeds kijkt heel bridgend Nederland mee naar zijn verzameling bridge conventies.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel