RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
25 oktober 2021 8:56


Voor het eerst naar de nieuwe Da Costaschool in Elspeet
Foto: Voor het eerst naar de nieuwe Da Costaschool in Elspeet
De nieuwe Da Costaschool in Elspeet. Foto: RTV Nunspeet

- Blij verlost te zijn van de containerlokalen konden de kinderen van de Da Costaschool in Elspeet maandagmorgen voor het eerst naar hun nieuwe school. En niet alleen de kinderen waren blij, maar zeker het onderwijzend personeel onder aanvoering van hun directeur Albert Magré en locatieleider Karel van Bronswijk.

Hoewel het nieuwe schoolgebouw nog op een aantal fronten moet worden afgewerkt, konden de lessen na de herfstvakantie toch een aanvang nemen. De school telt 130 leerlingen verdeeld over zes lokalen. Drie op de benedenverdieping (de onderbouw) en drie op de eerste verdieping (de bovenbouw). Daarnaast is een nieuwe sportzaal gebouwd, die zodra deze helemaal klaar is ook gebruikt kan worden door de andere Elspeetse scholen.

Wensen zijn meegenomen

“We zijn erg blij met dit gebouw. Fijn is dat we als leerkrachten samen met ouders veel inbreng hebben gehad”, vertelt Albert Magré. “Zo'n tachtig tot negentig procent van onze wensen is meegenomen in de totstandkoming.”

De indeling van de lokalen is ruim, er is gekozen voor meer oppervlak in de lokalen dan standaard gebruikelijk. “Ook zijn er geen kasten, maar een wand waarin alles opgeborgen zit. Dat scheelt ook ruimte”, vertelt Magré. “We kunnen zowel klassikaal als meer individueel gericht onderwijs geven in het leerplein. En voor wie even meer rust nodig heeft zijn ook enkele stilteruimtes gemaakt en kan de leerkracht even één op één werken.”

Niet meer behelpen

“We werken met een team van vijftien, waaronder enkele onderwijsassistenten. We zijn erg blij dat we nu hier kunnen beginnen en ons niet meer hoeven behelpen zoals in de containerlokalen. Het komt het onderwijs zeker ten goede en voor de kinderen is het ook een verademing om in zo’n mooie en ruime school les te krijgen.”

Binnenkort wordt ook de omliggende bestrating en andere laatste opleverpunten afgewerkt. Dan is de school helemaal af.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Nunspeet Nieuws 

gemeente nunspeet elspeet voorpagina instagram rtv nunspeet vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie