RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
12 november 2021 19:06


Bijzondere herdenking aan de Schapendrift in Hulshorst
Foto: Bijzondere herdenking aan de Schapendrift in Hulshorst
Maureen O’Donoghue in gesprek met de leerlingen Foto: RTV Nunspeet

- Al vele jaren wordt aan de Schapendrift in de bossen bij Hulshorst een herdenking gehouden bij het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanning van een Britse bommenwerper. Het monument wordt geadopteerd door de Beatrixschool in Hulshorst.

Vrijdag 12 november vond opnieuw deze plechtigheid plaats in bijzijn van de leerlingen. De plechtigheid was dit jaar bijzonder door de aanwezigheid van de 84-jarige dochter van één van de omgekomen vliegeniers Maureen O’Donoghue. Voor het eerst van haar leven stond zij na 78 jaar op de plek waar haar vader Squadron Leader Charles O’Donoghue, neergestort en omgekomen is.

Zij was door deze plechtigheid bijzonder geroerd en dankte allen die het mogelijk maken dat deze herinnering in leven blijft. Burgemeester Van de Weerd sprak enkele woorden en richtte zich ook tot de leerlingen, waarbij hij de hoop uit sprak dat zij deze traditie in ere zullen houden. Na het spelen van The Last Post werd twee minuten stilte gehouden en werden de Engelse en Nederlandse volksliederen gespeeld. Daarna legde Maureen O’Donoghue bloemen bij het monument, waar foto’s stonden van de zeven omgekomen bemanningsleden.

Na haar volgden burgemeester Van de Weerd en meerdere afgevaardigden die bloemen en een krans legden. Na afloop was er een ontmoeting in de kapel in Hulshorst. Zaterdag zal Maureen O’Donoghue voor het eerst het graf van haar vader in Harderwijk bezoeken.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

nunspeet hulshorst gemeente nunspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie