RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
16 november 2021 9:20


Harderwijkerweg bij Hulshorst wordt opnieuw aangepakt
Foto: Harderwijkerweg bij Hulshorst wordt opnieuw aangepakt
De werkzaamheden eerder dit jaar. Foto: Gemeente Nunspeet

- De Harderwijkerweg, tussen Hulshorst en Harderwijk, wordt opnieuw aangepakt nabij de Broeksteeg. Van donderdag 18 tot en met vrijdag 26 november zullen er aanvullende werkzaamheden plaatsvinden. Langs de rijbaan wordt op twee plekken een strook bermbeton aangebracht. Vervolgens wordt het fietspad aan de zijde van de Broeksteeg/Het Koetshuis verbreed van 140 cm naar 200 cm. Zo heeft het fietspad weer de juiste breedte.

Eind september trok de SGP-fractie aan de bel, omdat ze vonden dat er een onveilige situatie ontstaan was door de eerdere werkzaamheden. “Het fietspad is versmald, waardoor aan de ene zijde een boom op het fietspad staat en aan de andere zijde een betonnen rand scheiding maakt tussen het fietspad en de autoweg. Wij maken ons hier zorgen over omdat dit ongelukken zou kunnen veroorzaken, vooral tijdens momenten van slecht zicht”, zei raadslid Marcel van Klompenburg destijds.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was het probleem al geconstateerd, "maar mede door de vragen van de SGP zijn de werkzaamheden versneld in gang gezet".

Het verkeer kan tijdens de werkzaamheden hinder ondervinden. Er worden verkeersbegeleiders ingezet en voor fietsers is er een omleidingsroute via het fietspad aan de andere kant van de weg.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

hulshorst gemeente nunspeet harderwijk voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie