Gemeentehuis Nunspeet kleurt oranje om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen - RTV Nunspeet
Ankeiler: Het gemeentehuis van Nunspeet kleurt vanaf 25 november oranje. Dit doet de gemeente om bij te dragen aan Orange the World.

- Het gemeentehuis van Nunspeet kleurt vanaf 25 november oranje. Dit doet de gemeente om bij te dragen aan Orange the World. Dit is een campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld.

De gemeente doet mee met de campagne, omdat het 'een kleine moeite is voor zoiets belangrijks'. “Eén op de drie vrouwen krijgt te maken met geweld zoals mishandeling door een (ex)partner of seksuele intimidatie”, vertelt wethouder Pieter Teeninga. “Het grootste deel van deze vrouwen doet hiervan geen aangifte of melding vanwege schaamte. Met de wereldwijde Orange the World campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen dit geweld. Wereldwijd wordt van alles georganiseerd wat in het teken staan van de kleur Oranje. Ook door het oranje verlichten van onder andere gebouwen. Daar doen wij aan mee.”

Door de Verenigde Naties is 25 november benoemd tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start dan ook de jaarlijkse campagne. Dit jaar is in Nederland het thema preventie. Volgens de organisatie ligt de nadruk bij aanpak van geweld op signalering, melding en hulpverlening. Die zaken zijn van cruciaal belang, maar 'we moeten ook meer investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken'.

Aan de campagne Orange the World doen meer dan honderd landen mee. De aftrap is is op 25 november en eindigt op 10 december. Dit zijn de '16 Days of Action' tegen geweld tegen vrouwen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.