RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
2 december 2021 11:39


SGP wil lokale invoering zelfbewoningsplicht
Foto: SGP wil lokale invoering zelfbewoningsplicht
Gemeentehuis van Nunspeet Foto: RTV Nunspeet

- De SGP is voorstander van het lokaal invoeren van een zelfbewoningsplicht in Nunspeet. Om die reden zijn vragen gesteld aan het college van B&W.

“In verschillende gemeenten spelen problemen met particuliere beleggers en investeerders die woningen opkopen en vervolgens voor hoge prijzen verhuren in de vrije markt”, vertelt raadslid Marcel van Klompenburg. De partij wil dat tegengaan door in te zetten op de zogeheten ‘zelfbewoningsplicht’.

In de zelfbewoningsplicht wordt notarieel vastgelegd dat de koper gedurende een bepaalde periode de woning niet mag doorverkopen of verhuren. Als dat wel gebeurt volgt een boete.

Van Klompenburg: “We willen door middel van de vragen helder krijgen in hoeverre deze problematiek nu al speelt en of een dergelijke plicht op dit moment al zinvol is. Daarnaast hebben we gevraagd welke voor- en nadelen het college ziet.”

Ook wil de SGP weten of het college bereid is de komende tijd goed te monitoren of zich inderdaad meer particuliere beleggers in onze lokale woningmarkt begeven.” De verwachting is binnen enkele weken een reactie van het college te krijgen.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet  Voorst Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet zetten voorpagina woningmarkt vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie