RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
3 december 2021 18:44


Wethouder Pieter Teeninga maakt zich zorgen over te lage vaccinatie
Foto: Wethouder Pieter Teeninga maakt zich zorgen over te lage vaccinatie
Pieter Teeninga, wethouder Volksgezondheid Foto: Gemeente Nunspeet

- Wethouder Pieter Teeninga maakt zich zorgen over de lage vaccinatiegraad in de gemeente Nunspeet. De laagste in de regio. Voor hem reden als wethouder volksgezondheid een oproep te doen aan alle inwoners, en dan vooral de jongeren, zich alsnog te laten vaccineren. Volgens de wethouder zijn er mensen die twijfelen om al dan niet de prik te halen.

De jongeren wijst hij op de voordelen van het zich laten vaccineren, ook al is dat niet verplicht. Door vaccinatie is, zo zegt hij, de kans dat je ziek wordt minder en zeker dat je minder ernstig ziek wordt. Maar ook ben je minder besmettelijk naar anderen toe, is de kans minder groot dat je naar de huisarts moet of zelfs het ziekenhuis. De druk van corona besmette mensen zorgt er voor dat andere behandeling en operaties moeten worden uitgesteld.

Vaccineren

Vaccinatie is, zo zegt Teeninga, het belangrijkste middel om zo snel mogelijk weer terug te keren naar‘normaal’. Weer lekker een verjaardag vieren met vrienden, een concert bezoeken, een avondje stappen of lekker uit eten gaan. Wat belangrijk blijft, zo geeft de wethouder aan is het houden aan de maatregelen. Zoek de randjes niet op. Het voorkomen van verdere besmettingen ligt bij iedere inwoner zelf.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Politiek 

politiek nunspeet gemeente nunspeet lokaal voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie