RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
3 december 2021 19:38


Bijzondere expositie Gaby Bovenlander in Noord-Veluws Museum
Foto: Bijzondere expositie Gaby Bovenlander in Noord-Veluws Museum
Directeur Erik Stotijn aan het woord. Foto: RTV Nunspeet

- Kunstliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen met de nieuwe expositie in het Noord- Veluws Museum. Vrijdagmiddag 3 december werd de expositie van Gaby Bovenlander geopend en deze duurt tot 27 maart 2022.

Gaby Bovenlander was een bijzondere kunstenares en heeft een omvangrijk oeuvre nagelaten. Meermalen was zij te gast in het museum. Ze overleed in september 2020 in haar atelierwoning in Hoog Soeren. Zij maakte verschillende periodes door. Haar ervaringen tijdens haar gevangenschap, samen met haar moeder in een interneringskamp op Java komen ook terug in haar werken.

Dit is ook terug te lezen in de monografie over haar, geschreven door Lies van Beek, en heeft de treffende titel gekregen: “Wie licht blijft zien loopt nooit in duisternis.”

Het werk van Gaby Bovenlander is vooral in het begin surrealistisch, gevolgd door magisch realisme. Later ging zij ook experimenteren met digitale kunst. De expositie geeft een overzicht van haar beeldend werk, als schilderijen, tekeningen, schetsen en objecten in zeer diverse stijlen en technieken. Daarnaast zijn ook ontwerpen voor wandschilderingen en mozaïeken te zien.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Beek  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie