Ankeiler: De bewoners van wooncomplex De Bosrand aan de Eperweg in Nunspeet maken zich zorgen over de toekomst van hun woning.

- De bewoners van wooncomplex De Bosrand aan de Eperweg in Nunspeet maken zich zorgen over de toekomst van hun woning. Dat blijkt uit vragen van Sander Kouwenberg (PvdA/GroenLinks).

De eigenaar heeft aangegeven het complex af te willen stoten om de opbrengst te investeren in andere plannen. Dat bezorgt de bewoners onder meer de vrees dat hun woningen in de toekomst afgebroken gaan worden. Kouwenberg vraagt of de bewoners op dit punt gerust gesteld kunnen worden door de gemeente.

Wethouder Jaap Groothuis geeft aan bekend te zijn met de verkoopplannen van de eigenaar. Er heeft zich al een kandidaat gemeld voor overname, maar die is inmiddels afgehaakt. Volgens hem is het als gemeente moeilijk de bewoners gerust te stellen omdat de gemeente de toekomst van het complex niet in handen heeft. Maar persoonlijk verwacht hij niet dat de woningen zo maar gesloopt gaan worden. Bij de gemeente zijn daartoe in ieder geval geen plannen bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel