RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
9 december 2021 13:51


Elspeetse Judith zamelt 3000 chocolaatjes in voor de zorg
Foto: Elspeetse Judith zamelt 3000 chocolaatjes in voor de zorg
Duizenden chocolaatjes gesorteerd. Foto: Judith van Asselt

- De Elspeetse Judith van Asselt bedacht een ludiek idee om zorgverleners een steuntje in de rug te geven. Het resulteerde in een inzamelingsactie van duizenden verpakte chocolaatjes die deze week zijn overhandigd aan verschillende zorgorganisaties.

“De gedachte om iets voor de zorg te doen kwam ineens in me op. Bij de eerste coronagolf werden vooral bloemen gegeven maar ik wilde iets anders doen.” Dat werden chocolaatjes. “Het is makkelijk te geven, hygiënisch en het kost niet zoveel.” Na een nachtje erover geslapen te hebben besprak ze haar plan als eerste met haar eigen gezin. Dat leidde tot een oproepje dat ze plaatste op haar WhatsApp status.

De oproep werd vervolgens massaal gedeeld. “Ik kreeg ongelofelijk veel reacties. Iedereen deelde het bericht”, vertelt Judith. Bekenden en onbekenden kwamen vervolgens langs en legden chocola neer op de tuintafel, gooiden het in de brievenbus of Judith mocht een tikkie sturen zodat ze zelf chocola kon kopen.

Binnen drie dagen resultaat

Binnen drie dagen had Judith 3000 chocolaatjes in huis van mensen uit Elspeet, Nunspeet, Speuld en zelfs Ermelo. “Ik heb wel 25 soorten voorbij zien komen. Ik kwam een keer thuis, deed de brievenbus open en deze zat al tot aan de nok toe vol. Vervolgens reed er een auto langs die nog meer kwam brengen. Echt geweldig”, zo vertelt ze.

Twee grote wasmanden werden aangeschaft, met in elke mand 700 chocolaatjes bestemd voor de personeelsingangen van het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Nog eens vijf gevulde mandjes gingen naar afdelingen als de OK, de SEH, de HAP en de ambulancepost. Bij de mandjes zat ook een bedankposter met de tekst ‘zorg ook goed voor jezelf, daarom: een lekker chocolaatje voor bij de koffie of thee, neem er gerust één mee’.

Tekst gaat verder onder de post:

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Best  Ermelo  Harderwijk  Nunspeet Nieuws 

gemeente nunspeet elspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie