RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
16 december 2021 15:54


Jarige gemeente viert feest met inwoners
Foto: Jarige gemeente viert feest met inwoners
Gemeente Nunspeet bestaat vijftig jaar. Foto: RTV Nunspeet

- Alle baby’s die volgend jaar in de gemeente Nunspeet geboren worden krijgen een romper met het getal 50. Ook is er een verrassing voor de inwoners die in de maand januari 50 jaar worden en voor de mensen die op huisnummer 50 wonen.

Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat Nunspeet van Ermelo gesplitst werd en een zelfstandige gemeente werd. En dat gaat natuurlijk gevierd worden. Wethouder Marije Storteboom: “Ons doel is dat iedereen op een bepaalde manier iets gaat merken.”

Met de viering van het jubileum wil de gemeente iedereen erin betrekken. “Ik kom zelf uit een gemeente van 110.000 inwoners en als ik dat dan vergelijk met de situatie in Nunspeet, is de betrokkenheid vele malen groter. Dat is een niet te onderschatten kant van de samenleving”, aldus burgemeester Van de Weerd.

Veel activiteiten

Aan het begin van de zomer heeft de gemeente een oproep in de krant gedaan. Dit om de inwoners mee te laten denken en met ideeën te komen. En die kwamen dan ook veelvuldig binnen. Inmiddels zijn er voor het hele jaar veel activiteiten bedacht zoals een fototentoonstelling, een kleurwedstrijd en speciale fietsroutes. In alle kernen zullen op bepaalde plekken oude foto’s worden gehangen, met een overzichtstentoonstelling in het gemeentehuis. Verantwoordelijk wethouder Marije Storteboom: “Ik heb van de week een beetje mee mogen helpen met uitzoeken, dat was al echt heel hilarisch.”

Een tekening van Nunspeet, gemaakt door een inwoner, wordt uitgereikt aan alle basisscholen. Dit voor de kleurwedstrijd voor kinderen tot 12 jaar. Deze tekening is ook te downloaden. Voor de oud-bestuurders van de gemeente staat er een reünie op stapel. Het activiteitenprogramma is zo goed als rond, al kan het zijn dat er nog aanpassingen komen om alles indien nodig coronaproof te laten verlopen.

Donderdagavond 16 december is de aftrap van het komend feestjaar door het hijsen van de gemeentelijke vlag.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Ermelo  Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie