RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
23 december 2021 10:48


Ashley en Tirza schrijven honderden kerstkaarten voor ouderen
Foto: Ashley en Tirza schrijven honderden kerstkaarten voor ouderen
Kerstkaarten worden overal persoonlijk rondgebracht. Foto: Tirza Berends

- Ashley (17) uit ‘t Loo en Tirza (16) uit Elburg hebben met wat hulp van derden maar liefst 950 kerstkaarten geschreven en daarmee honderden ouderen in Elburg en omstreken verblijd. Na het succes van vorig jaar zijn er nu nog meer kaarten de deur uitgegaan. Het doel: de vaak eenzame ouderen een steuntje in de rug geven.

De meiden schreven in 2020 al 350 kerstkaarten en wilden dit keer uitbreiden naar 400 kaarten. Op Facebook deden ze een oproep voor het insturen van kerstkaarten en mochten mensen die mee wilden schrijven zich melden. Al snel werd duidelijk dat het eerder richting de 600 kaarten zou gaan. Er bleek veel animo voor te zijn.

De twee vriendinnen kennen elkaar van school. Tirza besloot vorig jaar de actie op te zetten omdat ze graag iets wilde doen voor iemand die ze niet kent. “Ik vind het zo’n naar idee dat sommige mensen, met name ouderen, soms niemand hebben met wie ze de feestdagen kunnen doorbrengen. Ik had tijd over en wilde dat nuttig besteden. Zodoende is de kerstkaartenactie gestart.”

Deze week zijn de kaarten persoonlijk bezorgd bij Zorgverlening Het Baken in Elburg. Ook seniorenwoningen en verzorgingshuizen in de regio kunnen een kaartje verwachten. Als er kaarten overblijven worden ze gedoneerd aan de thuiszorg of aan andere locaties waar ouderen wonen.

Alle kaartjes hebben dezelfde boodschap: “Wij wensen u een fijne kerst en een gezond en gelukkig 2022. Wij denken aan u! Liefs van wat jongeren uit de buurt. Tirza Berends en Ashley van Buuren. ” De meiden willen volgend jaar opnieuw de actie organiseren. “We zijn dan wel van de middelbare school af dus hebben we waarschijnlijk wat minder tijd dan dit jaar. Toch willen we ons er opnieuw voor inzetten”, aldus Tirza.

Afbeelding
Ashley en Tirza willen volgend jaar de actie opnieuw organiseren. Foto: Tirza Berends

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Nunspeet Nieuws 

wonen feestdagen elburg gemeente elburg zetten kerst voorpagina ouderen jongeren vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie