Ankeiler: De maat is vol voor veel ondernemers. Waar in heel Nederland protestgeluiden te horen zijn tegen de maatregelen van de regering is dat ook in Nunspeet het geval.

- De maat is vol voor veel ondernemers. Waar in heel Nederland protestgeluiden te horen zijn tegen de maatregelen van de regering is dat ook in Nunspeet het geval.

Om hun woorden kracht bij te zetten openen veel ondernemers zaterdag hun deuren. "Of het mag gewoon weer of we maken een statement! We steunen onze collega's", laat Phyllies Boutique de Chocolat op Facebook weten. Uiteraard wordt een mondkapje verplicht, net als de anderhalve meter en mogen er in deze zaak maximaal twee klanten aanwezig zijn.

Ook Marianne Mulder van Candy Queen heeft zorgen. "We mogen dan weliswaar elke dag open zijn en dat lijkt heel leuk, maar we hebben amper omzet. Ook wij staan onder water. Alles moet snel open. We hebben elkaar nodig."

Bert Wagt, sportschoolhouder van Cheap-Fit Fitness, wacht de persconferentie af. “Als wij als branche essentieel worden gemaakt, maakt het niet uit”, vertelt hij. Bert hoopt dat er vrijdag wat meer duidelijkheid komt. “We willen graag het heft in eigen handen hebben. Ik zie nu heel langzaam m'n zaak van me afglijden.” Volgens hem is er een lage besmettingsgraad in de sportschool. “Laten we dan met een reserveringssysteem gaan werken.”

De gemeente laat in een reactie weten 'volledig te begrijpen' dat de rek er bij ondernemers uit is en dat er 'dringend behoefte is aan ruimte om op een verantwoorde manier te ondernemen'. Ook de gemeente wacht af wat er tijdens de persconferentie besproken gaat worden. Mochten winkels nog niet open mogen en er zaterdag een actiedag is waarbij de winkels open gaan, zal de gemeente niet gaan handhaven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel