Ankeiler: Frans en Ingrid Davelaar uit Soest nemen boekhandel Osinga in Nunspeet over. Vanaf 4 april zal de wisseling van de wacht plaatsvinden.

- Frans en Ingrid Davelaar uit Soest nemen boekhandel Osinga in Nunspeet over. Vanaf 4 april zal de wisseling van de wacht plaatsvinden. Frans geeft aan dat er bij een overname altijd veranderingen te merken zullen zijn. Desondanks wil het paar de uitstraling, de naam, het libris lidmaatschap en het ‘Osinga-gevoel’ samen met de medewerkers verder voortzetten en niet veranderen.

De boekhandel en de kantoorspullen blijven dus onderdeel van de winkel. Op één ervaren kracht na blijft het huidige personeel ook aan. Joop Osinga zal zelf de komende maanden nog helpen en actief betrokken blijven om het stokje zo goed mogelijk over te dragen. “Met de huidige medewerkers en de goede overdracht van Joop en Maud zie ik de toekomst van de boekhandel positief tegemoet”, vertelt Frans.

Ingrid gaat vanaf april de scepter zwaaien in de winkel. Frans ontfermt zich over de andere bedrijven die het paar beheert.

Boekhandel Osinga is honderd jaar in de familie geweest. Op 15 juni 1921 is het gestart met de opa en oma van Joop. “Ik zit er zelf 44 jaar in dus het is wel iets waar je altijd betrokken bij bent geweest. Dat laat je achter.” Joop is al vijf jaar bezig om te kijken naar andere partijen om de zaak over te nemen. “Frans en Ingrid zijn vorig jaar juni in beeld gekomen.”

Joop en Maud gaan zich richten op een nieuwe fase in hun leven. “We blijven sowieso in Nunspeet wonen. Hier liggen onze roots ook. Ik heb veel historisch materiaal van mijn vader liggen. Daar heb ik nog best een klus aan om dat uit te zoeken en dat vind ik ook leuk.” Toch willen de twee eerst een jaar rust nemen om te kijken naar wat ze nou echt willen doen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel