Ankeiler: Breunis van de Weerd stopt in mei 2022 als burgemeester van de gemeente Nunspeet. Dat heeft hij de Commissaris van de Koning en de gemeenteraad laten weten.

- Breunis van de Weerd stopt in mei 2022 als burgemeester van de gemeente Nunspeet. Dat heeft hij de Commissaris van de Koning en de gemeenteraad laten weten. Van de Weerd was sinds mei 2016 burgemeester van Nunspeet en heeft nu besloten niet voor een tweede termijn van zes jaar te gaan.

“Alhoewel ik het burgemeestersambt een prachtige baan vind heb ik toch besloten er na de eerste termijn een punt achter te zetten. Ik heb gemerkt dat ik, met name door de beeldvorming vanwege mijn persoonlijke geloofsovertuiging, de afgelopen twee jaren in deze tijden van polarisatie voor de Nunspeetse samenleving niet de bruggenbouwer en verbinder kan zijn die ik graag zou willen zijn”, zo laat de burgemeester weten.

Van de Weerd blijft de komende maanden nog actief. “Wanneer er na de verkiezingen komend voorjaar een nieuwe gemeenteraad is gevormd draag ik eind mei het stokje over aan een opvolger”, zo zegt hij.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Nunspeet zijn ook al geïnformeerd. Zij hebben begrip voor zijn overwegingen om tot deze keuze te komen. De fractievoorzitters respecteren het besluit van de burgemeester en zijn hem erkentelijk voor zijn inzet voor de gemeenschap van de gemeente Nunspeet in de afgelopen ambtsperiode. Zij wensen hem en zijn gezin het allerbeste toe voor de toekomst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel