Ankeiler: Stichting WIEL, gemeente Elburg en een softwarebedrijf uit Amsterdam slaan de handen ineen om kinderen meer buiten te laten spelen.

- Stichting WIEL, gemeente Elburg en een softwarebedrijf uit Amsterdam slaan de handen ineen om kinderen meer buiten te laten spelen. Door de inzet van de app is het de bedoeling om kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar naar buiten te lokken met games. Lancering van de app vindt plaats op woensdag 6 april.

Wethouder Willem Krooneman reageert enthousiast: “Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Wij willen de jeugd met deze spannende games verleiden tot meer buitenspelen. Hierbij staat ook meer bewegen centraal. De jeugd wordt door de huidige technologie veel aan huis gebonden, maar nu zorgen we met dezelfde techniek ervoor dat ze graag naar buiten willen. Ik zie het als een duidelijke win-win situatie.”

Kinderen kunnen elkaar heel eenvoudig uitnodigen om buiten te gaan spelen. Daarnaast kunnen ze via de app de fysieke en digitale wereld aan elkaar verbinden met nieuwe buitenspeelactiviteiten. Na het gespeelde spel worden er vervolgens medailles of badges uitgedeeld. Deze medailles belonen het teamverband.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel