Ankeiler: De spelers van het eerste elftal van voetbalvereniging Hulshorst zijn afgelopen weekend op trainingskamp geweest in Benidorm.

- De spelers van het eerste elftal van voetbalvereniging Hulshorst zijn afgelopen weekend op trainingskamp geweest in Benidorm. Bij terugkomst bleek een speler positief te testen op corona, op basis van een zelftest.

Vervolgens heeft het hele team opnieuw een zelftest gedaan. Zoals het protocol voorschrijft is bij een positief resultaat een PCR-test afgenomen. Inmiddels is gebleken dat er vijf spelers corona hebben opgelopen. Waar eerder sprake was dat de trainer, William van den Hul, daar ook toe behoorde, is later bekend geworden dat hij negatief testte bij de GGD.

“Mijn zelftest was positief. Ik heb toen een PCR-test laten doen en die bleek negatief”, aldus de trainer. William is trots op zijn team dat ze allemaal hun verantwoordelijkheid nemen met deze uitkomst. “We zijn met een gezond team op pad gegaan en hebben een fantastisch mooi weekend gehad. Daarbij hebben we ons aan alle regels gehouden en zijn we allemaal vooraf getest.”

De trainer vindt het belangrijk om een glimlach op het gezicht van de spelers te zien, met name in het spel. “Ik heb de jongens al een paar maanden niet fijn kunnen zien voetballen. Het weekend in Benidorm bracht daar verandering in. Ze hebben plezier gehad maar wel binnen de regels.”

Het bestuur van de voetbalvereniging weerhoudt zich van enig commentaar. Wel benadrukt de voorzitter dat het een reis op eigen initiatief is geweest en niet vanuit de vereniging.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel