Ankeiler: De eerste paal voor bouwdeel Zuid van St Jansdal Harderwijk is 13 januari 2022 in de grond geslagen. In totaal worden ongeveer 184 palen geboord.

- De eerste paal voor bouwdeel Zuid van St Jansdal Harderwijk is 13 januari 2022 in de grond geslagen. In totaal worden ongeveer 184 palen geboord. Daarna kan de bouw van het nieuwe gedeelte echt beginnen. Zorgmanager Frits van der Velde: “Door de nieuwbouw kunnen we onze patiënten nog meer laten ervaren dat we in St Jansdal voor uitstekende zorgverlening staan. Werken vanuit het hart met veel inzet en compassie voor de patiënt en medewerker.”

In de nieuwe vleugel komen vier afdelingen. Een grotere intensive care en cardio care. Esther de Koning, hoofd ICU/CCU/SEH en ANW hoofden: “Wat voorop stond in het hele ontwerp is de patiëntbeleving. Daglicht is daarin heel belangrijk evenals de inrichting van de kamers. Er komt ook een nieuwe verpleegafdeling voor kinderen en tieners en een afdeling voor de behandeling van oncologiepatiënten. De laatste twee met grote dakterrassen en zicht op het groen." Op de begane grond komt een acute opnameafdeling. Dit is een nieuwe verpleegafdeling tussen de spoedeisende hulp en de vervolgzorg.

Na de afronding van dit project wordt gestart met de renovatie van het bestaande beddenhuis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Meer over

Deel dit artikel