Ankeiler: De plannen voor de renovatie en verbouw van landhuis De Grote Bunte in Nunspeet zijn aangepast.

- De plannen voor de renovatie en verbouw van landhuis De Grote Bunte in Nunspeet zijn aangepast. Er komen geen zeven zorgappartementen meer in het koetshuis maar het aantal appartementen in het landhuis zelf en de gewenste aanbouw wordt vergroot van 24 naar 36 zorgappartementen.

Dat houdt in dat ook het aantal bouwlagen wordt verhoogd van twee naar drie en op de derde bouwlaag ook appartementen komen. En daarmee wordt de aanbouw ook enkele tientallen centimeters hoger. In het koetshuis wordt een (beheerder)woning gerealiseerd.

Wethouder Jaap Groothuis gaat mee in het verzoek van de raadscommissie Ruimte en Wonen het plan te bespreken in deze commissie. Hierdoor krijgen ook belanghebbenden de kans hun zegje te doen. Wel waarschuwt hij voor te hoge verwachtingen.

Indien de aanvraag voldoet aan de regels kan de gemeente de aangevraagde omgevingsvergunning niet weigeren. Wel loopt de aanvrager het risico dat de nog niet aangevraagde vergunning voor de bouw van boswoningen in een later stadium wel wordt geweigerd omdat hiervoor een wijziging van het bestaande bestemmingsplan nodig is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.