Ankeiler: Evenals vorig jaar verliep de jaarwisseling in de gemeente zonder grote incidenten.

- Evenals vorig jaar verliep de jaarwisseling in de gemeente zonder grote incidenten. Wel is er fors meer vuurwerk afgestoken dan vorig jaar met als gevolg een schadebedrag van ruim 46.000 euro.

Burgemeester Van de Weerd: “Ik vind dit schadebedrag bizar. Onze buitendienst sluit uit voorzorg de kledingcontainers en sommige afvalbakken worden op voorhand al verwijderd of afgesloten. We kunnen niet alles weghalen. Gezien de aard van de schade is hier zeker sprake van zwaar illegaal vuurwerk.”

De schade in de week voorafgaand aan oudejaarsdag bedroeg 10.000 euro. Toen zijn 8 afvalbakken vernield. Tijdens de jaarwisseling zijn 41 kolken (putten), 41 verkeersborden, 8 afvalbakken en een tafeltennistafel vernield door illegaal vuurwerk. Deze schade bedraagt maar liefst 36.100 euro, totaal dus 46.100 euro. Uitgesplitst naar de vier kernen heeft Nunspeet 36.500 euro schade, Elspeet 7650,00 euro, Hulshorst 1850,00 euro en Vierhouten 100,00 euro.

Bij de vorige jaarwisseling lag de schade op circa 35.000 euro. “Handel in illegaal vuurwerk en het bezit daarvan is levensgevaarlijk. De controle daarop zal rond de volgende jaarwisseling nog meer aandacht krijgen. Met het steeds zwaarder wordende illegale knalvuurwerk wordt helaas onnodig veel schade aangericht waar we uiteindelijk met z’n allen voor de kosten opdraaien”, zegt Van de Weerd.

De politie heeft de vernielingen in onderzoek en vraagt iedereen die iets gezien heeft zich te melden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 0341-258133 of stuur een mail: info@rtvnunspeet.nl.

Deel dit artikel