RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
21 januari 2022 15:19


'Parapluplan' moet woonwijken leefbaarder maken
Foto: 'Parapluplan' moet woonwijken leefbaarder maken
Ter illustratie. Foto: Pixabay

- De gemeente wil voorkomen dat er te veel arbeidsmigranten of seizoenwerkers in woonwijken of dorpskernen worden gehuisvest. Zij kunnen voor spanningen zorgen in de buurt. Denk hierbij aan geluidsoverlast en parkeerproblemen.

Met een zogenaamd parapluplan wil de gemeente Nunspeet het bieden van logies aan arbeidsmigranten of seizoenarbeiders aan banden leggen. Het parapluplan geeft de regels aan over wat wel en niet kan worden toegestaan.

Zo mag maximaal vijf procent van de woningen in een straat worden gebruikt voor de huisvesting anders dan van een huishouden. Ook mag het woon- en leefklimaat van omwonenden niet worden aangetast. Arbeidsmigranten kan huisvesting worden geboden door een tijdelijke ontheffing maar dan moeten ze zich wel aan de regels houden.

Het plan geldt ook voor het onderbrengen van arbeidsmigranten of seizoenwerkers in bedrijfswoningen en bedrijfsgebouwen of op campings en in units of stacaravans. Hierbij zijn goede woonomstandigheden voor arbeidsmigranten/seizoenwerkers niet gewaarborgd.

Het college heeft inmiddels laten weten een omgevingsvergunning verleend te hebben voor het tijdelijk opvangen van maximaal vijftig arbeidsmigranten op Landgoed De Grote Bunte. Ze mogen maximaal drie jaar op deze plek verblijven. In de vergunning staan ook voorwaarden opgenomen waaronder enkele eisen voor huisvesting en het beperken van overlast voor omwonenden.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Nieuws 

nunspeet gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie