RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
28 januari 2022 9:08


Volgende week meer duidelijkheid over woningbouw op camping De Hoefstal
Foto: Volgende week meer duidelijkheid over woningbouw op camping De Hoefstal
Camping De Hoefstal in Hulshorst. Foto: RTV Nunspeet

- Het college van burgemeester en wethouders neemt volgende week een besluit over de aanvraag rond de bouw van woningen op camping De Hoefstal in Hulshorst. Het gaat om woningen voor starters en doorstromers.

De commissie Ruimte en Wonen kan dan nog in de vergadering van februari een standpunt innemen over het verzoek. Dat is de uitkomst van een discussie in de gemeenteraad, aangekaart door Gerrit Polinder (SGP). Ook de schriftelijke vragen van Corrie Jansen (GB) hierover zijn meegenomen.

Beide partijen vinden het onwenselijk dat de behandeling van het verzoek uitstel oploopt. Mede gezien de grote behoefte aan woningen, ook in Hulshorst. Wethouder Jaap Groothuis zegt al met de initiatiefnemer te hebben gesproken en in eerste instantie het ook een mooi plan te vinden.

Het probleem voor de wethouder is dat er geen visie is waarop het plan beoordeeld kan worden. Hij wijst erop dat er meerdere plannen liggen voor het gebied rond De Hoefstal en de Klarenweg. Dat maakt dat hij het liefst een gebiedsvisie opstelt waaraan ook dit plan kan worden beoordeeld.

Er liggen vele plannen op de stapel en daarnaast is er een gebrek aan capaciteit op de afdeling ruimtelijke ordening. De raad wil echter geen verder uitstel voor het plan De Hoefstal en dat maakt dat de wethouder druk aan het werk moet.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Nunspeet Politiek 

politiek hulshorst gemeente nunspeet voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie