RTV Nunspeet

RTV Nunspeet

advertentie
Geschreven door
3 februari 2022 14:10


Van 50 naar 30 bij basisschool De Parel
Foto: Van 50 naar 30 bij basisschool De Parel
Snelheid omlaag bij De Parel. Foto: Gemeente Elburg

- Bij basisschool de Parel op ’t Harde heeft de Verkeersadviesgroep Elburg (VAG) samen met de hulpdiensten gekeken naar de mogelijkheden om de snelheid te verlagen. Het resultaat is een verkeersbesluit, dat vanaf volgende week ter inzage ligt. “Het gaat om de verlaging van 50 km/u naar 30 km/u over 270 meter van de Munnikenweg. Specifiek het stuk vanaf de kruising met de Wolkamerweg in het noorden tot en met het einde van de schoolzone in het zuiden”, vertelt wethouder Henk Wessel.

Volgens de wethouder zijn de veranderingen belangrijk: “Kinderen zijn kwetsbare verkeersdeelnemers en verdienen onze aandacht en inzet. Om de 30 km-zone te benadrukken verwijderen we het asfalt en brengen we klinkers aan. Verder blijft het meeste bij het oude. De voorrangskruisingen blijven hetzelfde en de fietsstroken blijven bestaan. Als het mogelijk is dan laten we het woord ‘schoolzone’ terugkeren in de bestrating.”

Huidige verkeerssituatie gevaarlijk

Zowel brandweer, als politie en ambulancedienst konden instemmen met de verlaging van de maximum snelheid. Omdat het maar om een kleine afstand gaat zal de snelheidsverlaging geen gevolgen hebben voor de aanrijtijd. De Parel zelf is blij met dit verkeersbesluit, zij waren al langer in overleg over de verkeersveiligheid en de ongewenst hoge toegestane maximum snelheid. Ouders, docenten en leerlingen ervaren de verkeersituatie op de Munnikenweg als onoverzichtelijk en chaotisch. Ook ervaren zij het oversteken over de 50 km/u weg als gevaarlijk.

Het is de verwachting dat kort na de zomervakantie de aannemer kan starten met de werkzaamheden.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

💬 Mail ons!

Heb jij een tip of opmerking?  Mail naar de redactie: info@rtvnunspeet.nl of bel: 0341-258133

Best  Elburg  Nunspeet Nieuws 

gemeente elburg t harde voorpagina vrmg 
 
  • TV Nunspeet
  • Radio Nunspeet
  • RTV Nunspeet Visual Radio
advertentie